Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından başlatılan okuryazarlık seferberliği kapsamında Düzce’de çalışmalar son hızıyla devam ediyor. Düzce Belediye Başkanı Dursun Ay da bugün Fevzi Çakmak Mahallesi Muhtarlığı’nda açılan okuma-yazma kursunu ziyaret etti.
Kursta öğrenim gören 8 kadınla tek tek ilgilenen Başkan Ay, onlarla sohbet ederek, okuma-yazma öğrenmelerinin ardından Düzce Belediyesi’ndeki makamında kendilerini ağırlamak istediğini söyledi.



“Türkiye’de okuma-yazma bilmeyen kalmasın”
Ziyaretinin ardından bir açıklamada bulunan Başkan Ay, şunları kaydetti:

“Görüyorsunuz burada 69 yaşındaki teyzelerimiz okuma-yazmayı sökmeye başlamışlar. Biz de onları gördük ve çok hoşumuza gitti. Onlara okumayı öğrenin sonra belediyeye gelin çay içelim dedim çok memnun kaldılar. Biz bu şekilde bütün mahallelerimizi dolaşıyoruz. Okuma-yazma konusunda valiliğimizle beraber bir seferberlik ilan ettik. Türkiye’de okuma-yazma bilmeyen kalmasın. Yaş kaç olursa olsun özellikle teyzelerimizin okuma-yazmaya verdiği önem bizleri çok mutlu ediyor. İnsanımız artık sınıf atlıyor. Ülkemizde okuma-yazma bilmeyen kalmayacak.”



Kadınların hedefi üniversite
Kursta öğrenim gören kadınlardan Elmas Dereli, “Okuma-yazma öğreniyoruz bu çok güzel bir duygu. Bunu Müge’miz açtı. Bir kadın onun yanına gitti onun sayesinde cumhurbaşkanımız ayaklandı okuryazarlık kurları açıldı. 8 gündür kurslara geliyoruz” şeklinde konuştu.

Bir başka kursiyer Seniha Kılıç ise, “Okuma-yazma öğreniyoruz 8 gündür bu kurstayız. Güzel bir yol kat ettik. Bizim de okumamız gerekiyor artık. Çocukları okuttuk üniversite mezunu ettik. Sıra biz de. Üniversiteye kadar devam edeceğiz . Onlar bizi okutacak şimdi” İfadelerinde bulundu.

Haber: Ö.YILMAZ