3 buçuk milyona yakın adayın katılması beklenen ortaöğretim KPSS sınavına Düzce’de başvuru patlaması yaşanıyor. ÖSYM tarihinin en büyük sınavı olacağı bilinen sınav 20 Kasım Pazar günü yapılacak.

176 sınav merkezinde ve 12 bin 398 binada gerçekleştirilecek sınava adayların başvurularındaki artış dikkat çekiyor. 2014-2016 yıllarında KPSS Ortaöğretime başvuran kişi sayısı artış istatistiğine bakıldığında Düzce'de yüzde 129'luk artışla 23 bin 215 adayın sınava gireceği belirlendi. Sınav başvuru sayılarındaki patlamanın 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kamu kurumlarına yönelik soruşturmalar kapsamında çok sayıda memurun çeşitli nedenlerle görevinden alınması ya da uzaklaştırılması olarak tahmin ediliyor. Devlet memurluğu hayali gerçekleştirmek isteyenler fırsatı iyi değerlendirerek 20 Kasım Pazar günü yapılan zorlu maratonda başarılı olmak için mücadele edecek.

Düzce’de artan başvuru sayısı ile sınav merkezlerinde görevlendirilecek personel ihtiyacını karşılamak için tüm öğretmenlere görev verildiği ve açık ihtiyacını gidermek için çalışmaların sürdüğü öğrenildi.

Bu yılki KPSS ön lisans sınavına başvuran aday sayısının yaklaşık 1,5 milyon olurken ortaöğretim sınavına başvurunun ise 3,5 milyona yakın olmasıyla birlikte toplamda 5 milyon adayın sınavlara girmiş olacağı belirtildi.