Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 2016-2017 eğitim-öğretim dönemi için güzel sanatlar ile spor liselerine öğrenci alınmasına ilişkin yazılı bir açıklama ile bilgilendirme yapıldı. Başvuruların 20-20 Haziran tarihleri arasında yapılacağı kaydedilen açıklamada, söz konusu okullara girmek isteyen öğrencilerin izlemesi gereken yollar şöyle aktarıldı:

Yetenek sınavı 11-15 Temmuz'da

“- Ortaokul ve İmam Hatip Ortaokulu'nun 8'inci sınıfını bitiren öğrenciler öğrenim belgesi, dilekçe ve bir adet fotoğraf ile birlikte öğrenim görmek istediği alanın bulunduğu okul türlerinden sadece birisinin okul müdürlüklerine başvuruda bulunabilecektir.

- Başvurular 20-29 Haziran 2016 tarihleri arasında doğrudan veya posta yoluyla ilgili okul müdürlüklerine yapılacaktır. Postadaki gecikmeler nedeniyle zamanında ulaşamayan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

- Sınava girecek öğrenci listeleri 30 Haziran – 04 Temmuz 2016 tarihleri arasında okulda ve okulun internet sayfasında ilan edilecektir.

- Öğrenci seçimine ilişkin yetenek sınavı bölümler bazında 11-15 Temmuz 2016 tarihleri arasında tek aşamalı olarak yapılacaktır.
- Sınav sonunda asil ve yedek liste 15 Temmuz 2016 tarihi mesai bitimine kadar okulda ve okulun internet sayfasında ilan edilecektir.
- Öğrencilerin kayıtları 18-19 Temmuz 2016 tarihleri arasında e- Okul sistemi üzerinden yapılacaktır.

- Kayıtlar sonucunda açık kontenjan bulunması durumunda; yedek listeden puan sırasına göre açık kontenjan kadar kesin kayıt yaptırmaya hak kazananlar tespit edilerek 20 Temmuz 2016 tarihinde okulda ve okulun internet sayfasında ilan edilerek ayrıca öğrenci velilerine bildirilecektir.

- Yedek listeden kayıt hakkı kazanan öğrencilerin kayıtları 21 Temmuz 2016 tarihinde yapılacaktır. Buna rağmen açık kontenjan bulunması durumunda yedek listeden öğrenci kayıtlarına devam edilecek ve 22 Temmuz 2016 tarihinde kayıt işlemleri tamamlanacaktır.

- Açık kontenjanı bulunan ancak yedek listesinde yeterli sayıda öğrencisi bulunmayan okullar ile yedek listesi olmayan okullar 23-24 Temmuz 2016 tarihleri arasında aynı usulle sınav yaparak açık kontenjan kadar başarılı öğrencinin kayıt işlemlerini yaparak öğrenci alım sürecini tamamlayacaklardır.

- Bu okullara kayıt yaptıranlardan; tercihleri doğrultusunda farklı tür bir okula yerleşen öğrenciler, güzel sanatlar lisesi veya spor lisesindeki kayıt hakkından vazgeçmiş sayılacaktır.”  

Haber:C.ÜSTÜNER