2015-2016 Eğitim Öğretim Sezonu'nunda ikinci haftaya girdiğimiz bugünlerde taşımalı sistemde Beyköy Beldesi'ne bağlı bazı köylerde yaşanan sıkıntı "patlama " noktasına geldi..Düzce ilinde taşımalı sistemde yapılan ihalede tek engel Beyköy'de yaşanıyor.

Tüm köylerin taşımalı sistem ihalesi yapılmış olmasna rağmen, Beyköy sölgesi içinde bulunan Derdin, Uğur Köy, Samandere ve Çakırsayvan Köyleri ile Derdin'in Hamamdağ ve Hamaüstü ile Uğur Köy'ün Fındık Çukuru Mahallelerine taşımalı sistemle öğrenci taşınamıyor. Bahse konu köylerin ihalesi üçüncü kez yapılmış olmasına rağmen ihaleye giren kooperatifle Milli Eğitim Müdürlüğü arasında  fiyat konusunda bir anlaşma sağlanamadı.

            HERKES "HAKLIYIM" DİYOR

Milli Eğitim Bakanlığı'nın ihale şartnamesine göre öğrenci taşıyamayacakalarını dile getirerek, öğrenci taşımayan kooperatif, Milli Eğitim yetkililerine " şimdilik okulların açıldığı bu ilk günlerde kendi imkanlarımızla öğrencileri taşırız ancak verdiğiniz bu fiyatla öğrenci taşımamız mümkün değil" dediği öğrenildi. Bunun üzerine Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ile kooperatif arasında devam eden pazarlığında uzun görüşmelere rağmen yine de tek fiyatta mutabık olamadıkları  açıklandı.Konu hakkında her iki tarafta konuşmaktan kaçınırken Milli Eğitim yetkililerinin bakanlığın uyguladığı rayiç bedeli aşamayacaklarını belirttikleri, geçen yıllarda taşımayı gerçekleştiren kooperatifin de eski fiyatı açmaları talebinde bulundukları sızan haberler arasında.

Her halükarda bahse konu köylerde 70 civarında öğrenci Beyköy İlkokul ve Ortaokulu'na taşınmayı bekliyor. Bu öğrencilerin okula şimdilik kooperatifin tedarik ettiği geçici taşıtlarla gelip gittiği, ancak bunun kısa bir dönem için geçerli olduğu ilerki günlerde Milli Eğitim'le kooperatifin fiyat konusunda anlaşarak sağlıklı bir ulaşım ağını oluşturmaları gerekiyor..

Daha önceki yıllarda da Beyköyü'ne öğrenci taşınması  konusunda Ovapınar'lı öğrenciler de buna benzer sıkıntılar yaşanmış bu sıkıntı bir yıl devam etmişti. Taşımayla ilgili engelin kış ayının ağır şartları oluşmadan çözümlenmesi bekleniyor..

Haber;E.TAYHAN