2009-2010 eğitim öğretim yılı proje tabanlı beceri yarışmasında birinci olan ve bölge yarışması için Eskişehir'e giden öğrenciler elde ettikleri birincilik başarılarını İl Milli Eğitim Müdürü ile paylaştılar.
Eskişehir'de yapılan bölge yarışmalarına Ankara, Afyonkarahisar, Bilecik, Bolu, Düzce, Konya, Kütahya ve Eskişehir il birincileri arasında yapılan proje tabanlı beceri yarışmaları 4. bölge finallerinde 4 dalda birincilik, 2 dalda ikincilik, ve bir daldada 3. lük alan ilimiz, toplamda on projeden 7 dalda ödül aldı.
Ödülleriyle birlikte İl Milli Eğitim müdürlüğüne gelen öğrenciler Moda Tasarım dalında Güneş Kalkanı Projesiyle merkez Kız Meslek Lisesi,
Üretim ve Mühendislik Teknolojisi dalında Zübeyde Hanım Kız teknik ve Meslek Lisesi, Elektrik Elektronik ve Otomasyon dalında Akçakoca Endüstri Meslek Lisesi birinci oldular.
İkinciler ise Yaratıcı Sanatlarda Merkez Kız Meslek Lisesi, Kişisel ve Sosyal Hizmetler dalında Zübeyde Hanım Kız Meslek Lisesi olurken Üçüncülük ödülü ise Turizim Hizmetleri dalında Merkez Kız Meslek lisesinin oldu. İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezen başarılı öğrencileri kutladı ve Türkiye finallerinde de aynı başarıyı göstereceklerine inandığını söyledi.