İlk Ders zili için geri sayım başlarken Okul kıyafetleri ve diğer kırtasiye ürünleri hem tezgâhlarda hem de vitrinlerdeki yerini aldı fakat son tatil gününde okul alışverişi için beklenen yoğunluk yaşanmadı. ne pazardaki esnaf ne de çarşıdaki esnaf beklediği hareketliliği görebilmiş değil. Fındık hasadı nedeniyle vatandaşların okul alışverişine ilgi göstermediğini ifade eden esnaf, bu yıl pek fazla hareketliliğin olmadığını ifade ettiler.

Öte yandan Okul kıyafetleri ve diğer ürünleri en ucuz şekilde nerden ve nasıl alırım diye düşünen veliler için de hem pazarda hem mağazalarda uygun fiyat seçenekleri buluyor. Her kesimin bütçesine uygun fiyat alternatifleri yer alıyor. Bir öğrencinin okul maliyeti pazarda ortalama 100 TL’yi bulurken çarşıda bu fiyat 150 TL’ye çıkabiliyor.

Fiyatların okullara göre değiştiğini ifade eden mağaza esnafı, “Pantolonların fiyatları bedene göre ortalama 15 liradan başlayıp 50 liraya kadar çıkabiliyor. Gömleklerin fiyatı 15 liradan başlarken, hırkalar da 20-30 liradan satışa sunuluyor. “diye konuştu.

Fiyatların mağazalara oranla daha uygun olduğunu ifade eden Pazarcı esnafı ise “Fiyatlarımız çok uygun gömlekten pantolona kadar bütün okul ihtiyaçlarını satıyoruz. Vatandaşlarımız çocuklarının okul masrafları maliyetini pazarda 100 TL’ye halledebilirler” dedi.

Haber; R. BAL