Düzce Üniversitesi Meslek Yüksekokullarında bugün açılış heyecanı yaşandı. İlk olarak Düzce Üniversitesi MYO'larından Çilimli Meslek Yüksekokulu'nun açılışı yapıldı. Sabah saat 10:00'da başlayan açılış törenine Düzce Valisi Bülent Kılınç, Düzce Milletvekili Celal Erbay, Garnizon Komutanı Sabahattin Toprak, Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Çilimli Belediye Başkanı Mehmet Acar, Çilimli Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol, AKP İl Başkanı Fevai Arslan, sivil toplum kuruluşu başkanları, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılışta konuşma yapan Vali Bülent Kılınç, “ Meslek Yüksekokulunun açılışında çekilen sıkıntıları anlıyorum. Dışardan gelen öğrencilerinde sıkıntılarını anlıyorum. Bu öğrenciler bizlerin emaneti. Her türlü desteğimizle sizlerin yanındayız. Hayatınız sadece buradan ibaret değil. Öğrencilerin barınma, sosyal etkinlikleri ve iyi eğitilmelerine kadar her şeyleri ile yakından ilgilenmeliyiz. Okulları bitince iş bulmalarına kadar pek çok konuda sorululuklarımız var. Açılan bölümler önemli. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Ak Parti Düzce Milletvekili Celal Erbay'da yaptığı konuşmada “55 öğrencisi olan Düzce Üniversitesi Çilimli Meslek Yüksekokulu öğrencileri, şuan umduğunuzu bulamamış olabilirsiniz ama hakikaten insanı anlama, insana değer verme saygı ve sevgi gösterme açısından çok iyi bir yerdesiniz. Bu bakımdan Düzce Türkiye'nin bir numaralı ilidir. Bu binanın yapılmasında herkesin emeği var. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Burası bir aydınlık kaynağıdır. Çilimli bundan yararlanacaktır. MYO'nun ilerlemesinde gelişmesinde Celal Erbay olarak elimden geleni yapacağım.” dedi.

Meslek Yüksekokullarının açılışına en çok sevinenlerden biri de Rektör Funda Sivrikaya Şerifoğlu oldu. Şerifoğlu da yaptığı açıklamada “

Mutluyuz çünkü ilçelerimiz ile el ele vererek çok yoğun ve yorucu bir süreç sonucunda 5 yeni meslek Yüksekokulunu ilimize ve ülkemize kazandırdık. Gururluyuz çünkü yakın gelecekte tüm üniversitelere yaygınlaştırılması düşünülen bir şeklide ülkemizde eşi az bulunan katılımcı bir planlama süreciyle ilçelerin kalkınmalarında öncü rol oynayacak sanayi ve hizmet sektörlerinin ihtiyaçlarına duyarlı ve ülke genelinde tercih edilirlikleri yüksek programlar içeren meslek yüksekokularını kurduk.” ifadelerini kullandı

Çilimli Belediye Başkanı Mehmet Acar'da “ Çilimli ilçeler içinde en gariban ve ayrıca en temiz bir ilçe belediye başkanı olarak bizlerin eğitime ne kadar önem verdiğimiz rektörümüz tarafından takdir edilmiştir. Çilimli MYO'nun açılmasında en büyük katkı rektörümüz ve çalışma arkadaşlarımızındır. Bize MYO açılması için biz eteklif geldiği zaman belediye olarak siz çocuğu dünyaya getirin biz çocuğu büyütürüz dedik.” ifadelerini kullanırken Çilimli Kaymakamı Gökhan Gürbüzerol'da “Eğitim öğretim kurumlarının açılışları sadece bir kurumun açılışı değil geleceğe yeni nitelikli ve aydın yüzler kazandıracağımızın bir ifadesi olduğu için ayrı bir guru kaynağıdır. Büyüyen türkiye ekonomisinin Uluslar arası pazarda rekabet gücünün yükselmesi ancak gelişmiş meslek yüksekokullarının ve bunların yetiştirdiğinitelikli teknikerlerle mümükündür. Düzce Üniversitesi'ne bağlı olarak 5 ilçemizde bu yıl açılıan meslek yüksekokulları arasında Çilimli'nin de olması bizim için büyük mutluluk kaynağıdır. Çünkü Çilimli'de açılacak olan MYO'nun ilçemize eğitim, sosyal kültürel, sportif ve ekonomikbakımdan büyük faydaları olacaktır.” dedi.

Çilimli Meslek Yüksekokulu açılışından sonra bir diğer Meslek Yüksekokulu olan Gümüşova Meslek Yüksek Okulu'nun açlışıd a aynı duygu ve düşüncelerle yapıldı. Buradaki açılışa Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, İl Emniyet Müdürü Zekeriya Kahraman, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer de katıldı. Çilimli'deki açılışın ardından son olarakta Cumayeri Meslek Yüksekokulu'nun açılışı gerçekleştirildi.