Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete de yayımlanan Kararname ile Düzce Üniversitesi Rektörlüğü’ne yeniden Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar getirildi. 2015-2019 yılları arasında Düzce Üniversitesi Rektörü olarak birçok yeniliğe ve başarıya imza atan Çakar’ın yeniden atanmasına kesin gözüyle bakılıyordu.

Beklenen atama Resmi Gazete’nin 24 Mayıs Cuma günkü sayısında yayınlanarak yürürlüğe girdi. Bilindiği gibi rektör atamalarında geçtiğimiz haftalarda değişikliğe gidilmiş ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzası ile atamaların yapılacağı bildirilmişti. 


‘Çakar’ kararı sevinçle karşılandı

Tebrik mesajları yayınlandı


Karar, ilimiz mülki amirleri ve siyasiler tarafından mutlulukla karşılandı ve Belediye Başkanı Faruk Özlü başta olmak üzere rektörü tebrik mesajları yayınlandı. Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, 2019-2023 dönemi Rektörlüğüne kendisini layık görev ve onurlandıran başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na ve üyelerine teşekkür etti.

Üniversitenin çalışmalarını ve emeklerini takdir ederek kendisini her zaman destekleyen Düzce halkına, sivil toplum kuruluşlarına, basın mensuplarına ve öğrencilerine şükranlarını sunan Rektör Çakar, bundan sonraki süreçte sorumluluklarının daha da arttığını ifade etti.

Çakar ‘Sorumluluğumuz daha da arttı’

Bu güvene layık olabilmek için daha çok çalışacaklarını, 2023 hedeflerine ulaşabilmek için daha büyük bir heyecan ve azimle yola devam edeceklerini vurgulayan Rektör Çakar, üniversitenin nitelikli eğitim-öğretim faaliyetleri, bölgesel kalkınma hamleleri, katma değerli bilimsel çalışmaları ve sosyal sorumluluk projeleriyle Düzce’nin, bölgenin ve ülkenin gelişmesi adına bundan önce olduğu gibi tüm kurum ve kuruluşlarla iş birliği ve koordinasyon içinde hareket edeceklerinin altını çizdi.
 
Söz konusu kararnamede Düzce Üniversitesi ile beraber 10 üniversitenin daha aynı rektörle devam etmesine karar verdi. Rektör ataması yapılan diğer üniversiteler şu şekilde; Prof.Dr. Mehmet
Turgut  Adıyaman Üniversitesi Rektörü, Prof.Dr. Yusuf Şahin Aksaray Üniversitesi Rektörü,  Prof.Dr.İbrahim Aydınlı Ankara Yıldırım Beyazıt Rektörü, Prof.Dr. Süleyman Elmacı Amasya Üniversitesi Rektörü, Prof.Dr.Adem Korkmaz Burdur Mehmet Akif Üniversitesi Rektörü,  Prof.Dr. Ali Osman Öztürk Hitit Üniversitesi Rektörü, Prof.Dr. Refik Polat Karabük Üniversitesi Rektörü, Prof.Dr. Ahmet Hamdi Topal, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Vatan Karakaya Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi, Prof.Dr.Ahmet Karadağ Yozgat Bozok Üniversitesi. 

Haber: S. AYAN


Artı Yerel Medya'yı smart televizyon ve telefonlarınıza indirmeyi unutmayın.

Web'den izlemek için TIKLAYINIZ 

Android için TIKLAYINIZ

İOS için TIKLAYINIZ