2012-2013 eğitim-öğretim yılında açılan ve bu yıl ilk mezunlarını verecek olan Yığılca İmam Hatip Lisesi’nin modern bir yapıya kavuşturulması amacıyla inşa edilmesi planlanan 12 derslikli okul inşaatı için Vali Ali Fidan’ın katılımıyla temel atma töreni yapıldı. Mevlana İlk ve Ortaokulu ile aynı bahçede yapımına başlanan okul için yapılan temel atma töreni protokolün katılımıyla gerçekleşti.


Çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek en büyük vazifemiz

Törende bir konuşma yapan Vali Ali Fidan, en iyi yatırımın eğitime yapılan yatırım olduğunu belirterek düşünceleri ifade etti. Vali Fidan, “Temelimizi atacağımız okulumuzun ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Kütüphanesiyle, laboratuvarıyla, konferans salonuyla 12 derslikli güzel bir okul inşa edilecek. En büyük yatırım eğitime yapılan yatırımdır. Çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek, bilimle teknolojiyle donatmak en büyük vazifemizdir. Burada öğrenim görecek gençlerimiz hem kendi değerlerine sahip çıkan hem de ülkemizin geleceğinde söz sahibi olacak.” dedi.

Yığılca'da birleştirilmiş sınıflarda eğitim tarih oluyor

Yığılca Kaymakamı Muhammed Furkan Sancaktutar ise Yığılca’daki eğitim-öğretim faaliyetlerinin 2 bin 500 öğrenci ve 200 öğretmenle devam ettiğini belirterek başladığı konuşmasında ilçedeki hedeflerinden söz etti. Sancaktutar, “Eğitim-öğretim yılının başlangıcında Sayın Valimizin destekleriyle ilçemize aktarılan yaklaşık yarım milyon liralık ödeneklerle, tüm okullarımızın genel olarak fiziksel sorunları giderildi. Dönem içerisinde aktarılan ödeneklerle de problemler ciddi anlamda çözüldü. İlçemizin coğrafi yapısından dolayı 15 okulumuz köylerimizde hizmet vermektedir. 15 okulumuzun 9’unda birleştirilmiş sınıflarda eğitim verilmektedir. Sayın Valimizin talimatları doğrultusunda eğitimin kalitesini arttırmak adına birleştirilmiş sınıflı okulların kapatılmasıyla ilgili bir çalışma yürütülüyor. Yeni dönemde 9 okulumuzdan en az 7’sini kapatmış olmayı planlıyoruz.” dedi.

Ardından kürsüye gelen Yığılca Belediye Başkanı Muzaffer Yiğit, iki yıllık çabalarının sonucunda mutlu sona ulaştıklarından duydukları memnuniyeti ifade ederek emeği geçenlere teşekkür etti.

Dezavantajı avantaja çevirmek istiyoruz

Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Turan Şahin ise Düzce merkeze en uzak olan Yığılca’nın bu anlamdaki dezavantajını eğitimdeki uygulamalarla avantaja çevirmek istediklerini dile getirerek “2012-2013 eğitim öğretim yılında açılan ve bu yıl ilk mezunlarını verecek olan okulumuz, yapılacak yeni binasıyla fiziksel sorunlarını çözecek ve nezih ortamlarda her sınıf düzeyinde öğrencileriyle nitelikli eğitimiyle Yığılca’dan milli değerlerine bağlı akademik başarısı yüksek öğrenciler yetiştirecektir.” siye konuştu.

Yapılacak olan Yığılca İmam Hatip Lisesi tamamlandığında 12 derslik, 4 laboratuvar, 2 mescit ve 300 kişilik konferans salonuyla öğrencilere hizmet verecek.


Protokol konuşmalarının ardından dualarla temel atıldı.



Törenin ardından mevcut İmam Hatip Lisesi’nde öğrenim gören öğrencileri ziyaret eden Vali Ali Fidan, Kutlu Doğum Haftası sebebiyle düzenlenen programa katıldı.

Haber:Y.SEVER