Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, basın mensupları ve köşe yazarlarıyla üniversite sosyal tesislerinde düzenlenen yemekli toplantıda biraraya geldi. Yemeğin ardından Rektör Şerifoğlu, hem üniversite ile ilgili değelendirmelerde bulundu hem de basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Düzce Üniversitesi Rektörü Funda Sivrikaya Şerifoğlu, düzenlediği basın toplantısında kampüs alanının 20-30 yıl sonra yetmeyeceğini söyledi. Bir gazetecinin “11 bin öğrencinin kaçta kaçı kampüs alanında?” şeklindeki bir sorusu üzerine Rektör Şerifoğlu 4 bine yakın öğrencinin kampüste okuduğunu geriye kalan bölümünün Meslek Yüksek Okullarında eğitim öğretim gördüğünü dile getirdi.

Öte yandan üniversiteye ulaşımı sağlayan mevcut yolun köy yolu olması nedeniyle yeni yol yapılması için uzun bir aradan sonra Valiliğin devreye girmesiyle başlayan çalışmaların istimlak engeline takıldığı ortaya çıktı. İstimlak sorunu nedeniyle duran üniversite yolu çalışmaları ile ilgili de açıklamalarda bulunan Şerifoğlu, çıkan sorunları Düzce Üniversitesi'nin bir belde bünyesinde bulunmasına bağlayarak, “Böyle bir üniversitenin belde belediyesi bünyesinde bulunması yol yapılmasını zorlaştırıyor” dedi. Çözüm konusunda adres vermekten kaçınan Rektör Şerifoğlu, “Bekleyeceğiz” dedi.

Şerifoğlu ayrıca Üniversitenin Tıp Fakültesi'nde yaşanan öğretim üyesi ihtiyacının karşılanmaya çalışılacağını ifade etti.

Haber; C. ÜSTÜNER