Düzce Rehberlik ve Araştırma Merkezi (RAM) binasında bulunan Otistik Çocuklar Eğitim Merkezi’nin yıkılmasının gündeme gelmesi velileri harekete geçirdi. Merkezin bir bölümünün yıkılacağını haber alan veliler, yıkılmaması için seslerini duyurmaya çalışıyor. Çevre illerden ve ilçelerden gelen 30 otistik çocuğun eğitim aldığı merkezin bir bölümü Düzce Belediyesine ait. Velilerin iddiasına göre merkezin bir bölümünü Düzce Belediyesi borçları nedeniyle bir şahsa sattı.

Okul Aile Birliği Başkanı Sebahat Aynı, “ Buralarda ölçüm yapılınca biz şüphelendik. Soruşturduk ve Belediyenin kendi borçlarından dolayı burayı satışa çıkardığını öğrendik. Alan şirkette burayı yıkma kararı almış. Ama binanın yarısı yıkılacakmış. Böyle bir olay olabilir mi?”dedi.

Okulun yerinin değiştirilmesi halinde öğrenim gören çocukların uyum problemi yaşayacağını söyleyen Okul Aile Birliği Başkanı Sebahat Aynı, yıkılmaması için veliler olarak ellerinden geleni yapacaklarını söyledi.

Aynı, “Otistik çocuklarımızın uyum sorunu var. Buradan başka bir yere taşındığımızda eğitim olarak 3-4 yıl geriye gidilecek. Düzceli Hayırseverlerimizin valimizin katkılarıyla 130 milyar lira buraya yatırım yapıldı. 16 tane prefabrik okul dururken neden burası? Burası o kadar güzel bir okul ki çevre illerden öğrenciler geliyor. Bu bina prefabrik değil çelikten yapılmış, 125 yıl ömrü var. Burası bazılarının iştahını kabarttığı için yapılmaya çalışılıyor. Biz elimizden geleni yapacağız. Belediye bize okulun bahçesini çitle kapatma sözü vermişti. Şimdi böyle söz vermişken satması çok anlamsız. Valimiz bu okulu açtığı için geçen yıl ödül aldı. Bunun da mı hiç değer yok. ”dedi.

Velilerden Semra Durmuş, okulun şehir merkezinde olmasının otistik çocuklar için önemli olduğunu vurgularken yıkılmasına veliler olarak karşı olduklarını söyledi.

Durmuş, “Buraya bir sürü masraf yapıldı. Yardımlarla yapılan okulu şimdi satmaya çalışıyorlar. Biz buna karşıyız. Burada bir sınıfta en fazla 1 ya da 2 çocuk öğrenim görebiliyor. Biz hepimiz veliler olarak burada bekliyoruz. Çocuklarımızın yanındayız ve buna karşıyız. Burası şehir merkezinde olduğu için hastaneye yakın. Çocuklarımız nöbet geçirebiliyor.”dedi.

“Çocuklarımızı ortada bırakmayacağız”
Öte yandan Vali Şahin bugün yaptığı açıklamada Otistik Çocuklar Eğitim Merkezinin bulunduğu alanının satışından dolayı hukuki bir durumun söz konusu olduğunu ve velilerin telaşlanmaması gerektiğini ifade ederek, "Çocuklarımızı ortada bırakmayacağız" dedi.

Haber; S. KAŞKIR