Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından düzenlenen 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılı Önlük Giydirme Töreni, Cumhuriyet Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde eğitime yeni başlayan öğrenciler için düzenlenen 22. dönem önlük giydirme törenine; Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Safinaz Ataoğlu, Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

“Hekimler, kutsal ve zor bir görevi üstleniyor”
Programın açılışında konuşan Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Safinaz Ataoğlu, toplumların ve insanların sağlığını koruyan hekimlerin, kutsal ve zor bir görevi üstlendiklerini belirterek sözlerine başladı.

“Tıp Fakültesi yeterli fiziki koşullara ve nitelikli akademik kadroya sahip”
Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin; insanlığa hizmet eden, hastalara ve çevresine saygılı, anlayışlı, tıbbi etik değerlere bağlı hekimler yetiştirmeyi amaç edindiğini söyleyen Ataoğlu, fakültenin yeterli fiziki koşullara, eğitim araç gereçlerine ve nitelikli akademik kadroya sahip olduğunu sözlerine ekledi.

 “Önlüklerinizi sizlere bembeyaz giydiriyoruz”
Tıp fakültesi öğrencilerinin beyaz önlüklerini giyerek hekimlik mesleğine ilk adımı atacaklarına işaret eden Prof. Dr. Ataoğlu, “Hekimlikle özdeşleşmiş olan beyaz önlük, dürüstlüğün, aydınlığın ve saflığın simgesidir. Önlüklerinizi sizlere bembeyaz giydiriyoruz. Sizin de tüm yaşamınız boyunca önlüklerinize leke sürdürmeyeceğinize inanıyor, önünüzdeki uzun eğitim sürecinde başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu. Tıp Fakültesi olarak akreditasyona başvurduklarını da belirten Prof. Dr. Safinaz Ataoğlu, destek ve katkıları için Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’a teşekkür ederek konuşmasını sonlandırdı.

Açılış konuşmalarının sonrasında önlük giydirme törenine geçildi. Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İdris Şahin, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Safinaz Ataoğlu, Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Öner Abidin Balbay ve öğretim üyelerinin elinden beyaz önlüklerini giyen Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, hekimlik mesleğine ilk adımı atacak olmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadı.

Haber: C.ÜSTÜNER