Beyciler Mahallesi'nde bulunan prefabrik okulun yıkılması nedeniyle öğrencilerin başka bir okula taşınmaları sonucu yaşanan servis sorunu ile ilgili yaptığımız haber üzerine Valilik'ten açıklama geldi. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tahsis edilen aracın yetersiz olduğunu savunan veliler, çocuklarının okula yürüyerek gitmesine tepki göstermişler ve araç sayısının arttırılmasını istemişlerdi.

Konu hakkına Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, Beyciler Mahallesi'nde TOKİ tarafından yapımı devam eden ve 2009-2010 eğitim-öğretim yılına yetiştirilmesi planlanan 24 derslikli son teknolojiyle donatılacak modern ilköğretim okulunun çevre düzenlemesi yapılacağından, okulun bahçesinde bulunan prefabrik binaların kaldırılması gerektiği vurgulanırken bu nedenle Beyciler İlköğretim Okulu'nda eğitim gören 344 öğrencinin, 2008-2009 eğitim-öğretim yılı ikinci dönemini, aynı mahallede 1500 metre uzaklıkta bulunan Mehmet Akif İlköğretim Okulu'nda sürdürmelerinin uygun görüldüğü kaydedildi.

Açıklamaya ayrıca şu ifadelere yer verildi:

“2009-2010 eğitim-öğretim yılında öğrencilerimiz yeni binalarında eğitim göreceklerdir. Sayın Valimizin öğrenci velileri ile görüşmesinden sonra uzak mesafelerden gelen öğrencilerimize Valiliğimiz tarafından bir adet araç tahsis edilmiştir.”