Eğitim – öğretim yılının ikinci yarıyılına girilirken bazı okullarda sorunlar yaşanmaya devam ediliyor. Birinci yarıyılda prefabrikte ders veren Beyciler İlköğretim Okulu, TOKİ tarafından yapımına devam edilen yeni okul binası nedeniyle bulunduğu yerden kaldırılmak zorunda kaldı.

Okulları kaldırılan yaklaşık 350 öğrenci de mahalleye en yakın okul olan Mehmet Akif İlköğretim Okulu'nda değişimli olarak öğleden sonra eğitim görüyor. Öğrenciler okullarına gitmek için servis beklerken gelen servisler 350 öğrencinin taşınması için yeterli olmuyor. Yolda altyapı çalışmalarının yapılması nedeniyle çamurlarda yürümek zorunda kalan öğrenci velileri ise bu duruma tepki gösteriyor.

Veliler, “Madem böyle bir sorun yaşanacaktı okulumuz bu yıl sonuna kadar hizmet verseydi. Çocuklarımız servisin gelmesini beklerken yağmurun altında sırılsıklam oluyorlar. Zaten servislerde ya geç geliyor, ya da hiç gelmiyor. Çamurlu yoldan yürümek zorunda kalan çocuklarımız da okula gitmek istemiyor.” şeklinde konuştu.

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrenciler için servis sağlanırken bu servislerden sadece 100 öğrenci faydalanabiliyor. Diğer öğrenciler ise ya yürüyor, ya da servisler fazla öğrenci almak zorunda kalıyor. Bu duruma da tepki gösteren veliler, “Biz geçici değil kalıcı çözüm istiyoruz. Bize oy istemeye gelmeyi biliyorlar. Sorunlarımızı neden çözmüyorlar? Hem Valiliği hem de Milli Eğitim Müdürlüğü'nü bize yardım etmeye çağırıyoruz. Eğer servis sorunu çözülmezse pazartesiden itibaren öğrencilerimizi okula yollamayacağız.” ifadelerini kullandı.