Uçak üretici Boeing şirketi, Türkiye'nin değişik illerinden 74 öğrenciyi karne hediyesi olarak İzmir'deki uzay kampında ağırladı. Kampa Düzce'den Beyköy İlköğretim Okulu öğrencisi14 yaşındaki Hilal Havva Er katıldı.
Dünyada dördüncü, Türkiye'de ise tek olan "Uzay Kampı Türkiye" kış dönemi programları başladı. Boeing sponsorluğunda 25-29 Ocak tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinliklerle 74 öğrenci, uzayı tanıma fırsatı buldu. Kış programına katılan çocuklar kamp süresince; astronot simülatörleri kullanımı, uzay mekiği ile sanal ortamda uzay yolculuğu, teleskopla gökyüzü gözlemi, ilginç bilimsel gösterilerin izlenmesi, model roket yapılıp fırlatılması ve yıldızevinde takımyıldızların incelenmesi gibi birçok eğlenceli ve eğitici aktivitede yer aldı.
Kampa, Boeing'in sağladığı bursla Düzce'den katılan Beyköy İlköğretim Okulu öğrencisi Hilal Havva Er 14 uzayla ilgili bilmediği birçok şeyi kamp sayesinde öğrenme fırsatı bulduğunu söyledi. Ankara Şükufe Nihal İlköğretim Okulu öğrencisi Büşra Arslan da, kampta hem öğrendiği hem de eğlendiğini anlattı.