Ünlü televizyoncu Müge Anlı tarafından başlatılan kendini ifade edemeyen engellilere, yaşlılara ve Alzheimer hastalarına verilecek numara sayesinde kaybolma hallerinde bulunduklarında kimliklerinin tespit edilmesini sağlayan 'Sevgi İzi Projesi' Düzce’de de yapılmaya başlandı.  Projede ile kaybolma ihtimali yüksek olan kişilerin koluna 'Sevgi İzi'ni belirten bir şifreli rakam işleniyor. Bu rakamla www.benibuldular. com'a kayıt yaptırılıyor. Kişi kaybolduğunda, kolundaki Sevgi İzi'ni görenlerin bu siteye bildirmeleri halinde yakınlarına hemen ulaşılması sağlanıyor.

Aziziye Mahallesi’nde özel rehabilitasyon merkezinde eğitim gören zihinsel engellilerin kollarına, “Benibuldular.com” internet sitesi üzerinden alınan numaralar kaybolmaları halinde kimlik bilgilerine ulaşılmasını sağlaması için dövme olarak işlendi.

Velililerin onayı ile yapılan projeye Düzce’de ilk katılım yapan özel rehabilitasyon merkezinin kurucu Müdürü Emrah Arar, velilerden gelen talebe göre projeyi devam ettireceklerini belirtti.

Dövme yaptırırken sesini hiç çıkarmayan 8 yaşındaki Yağmur Cahanker ise şunları söyledi: “Dövme hiç acımadı. Biraz gıdıklandım. Ama bu bizim kayıp olduğumuzda kolay bulunmamız için yapılıyor” 

HABER;S.KAŞKIR