Düzce Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından geleneksel hale getirilen bilgi yarışmasının onuncusu, sorulan ilk soru ile başladı. Her yıl olduğu gibi 2015 yılında da Merkez Ortaokullar Arası Genel Kültür ve Bilgi Yarışmasına eğitimciler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.
36 merkez ortaokulunun 9 grupta yarıştığı bilgi yarışmasının birinci grubunda Beyciler Ortaokulu, Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu, Eski Mengencik Ortaokulu ve İstilli Ortaokulu mücadele etti.
İlk günde, ilk grubun galibi 70 puanla Eski Mengencik Ortaokulu oldu. 60 puanla Beyciler Ortaokulu ikinci, 55 puanla Gazi Mustafa Kemal Ortaokulu üçüncü ve 45 puanla İstilli Ortaokulu dördüncü sırada yer aldı.
2014-2015 Yılı Merkez Ortaokullar Arası Genel Kültür ve Bilgi Yarışmasının ikinci grubunda ise Akşemsettin Ortaokulu, Hikmet Akın Ortaokulu, Nasırlı Ortaokulu, Rıza Malatyalı Ortaokulu, bilgi ve birikimleriyle mücadele etti.
İkinci grubun birinci ise 60 puanla Rıza Malatyalı Ortaokulu oldu. 50 puanla Hikmet Akın Ortaokulu ikinci, 35 puanla Akşemsettin Ortaokulu üçüncü, 25 puanla Nasırlı Ortaokulu ise dördüncü oldu.
2014-2015 Yılı Merkez Ortaokullar Arası Genel Kültür ve Bilgi Yarışması, 26 Şubat Perşembe günü, Pakmaya Ortaokulu, Hürriyet Ortaokulu, 19 Mayıs Ortaokulu, Yeni Taşköprü Ortaokulu, Şehit Yüzbaşı Beşir Bayraktar Ortaokulu, Şehit Yalçın Güzeler Ortaokulu, Yeni Mahalle Ortaokulu ve Yunus Emre Ortaokulunun yer aldığı gruplarla devam edecek.