TÜBİTAK Bilim Fuarı’na katılan Düzce’deki 81 okuldan biri olan Düzce Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi fuarda sergilenen bilimsel çalışmalarını bugün de okulda sergiledi.

Programa katılan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit de projeleri tek tek inceleyerek öğrencilerden çalışmalara ilişin bilgiler aldı.



“Geleceğimiz için çok önemli”
Projeleri inceledikten sonra açıklamalarda bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit şöyle konuştu:

“Yapılan fuara Düzce’den plakamız gibi 81 okul katıldı. Bu okullardaki projeleri görüyoruz. Yapılan projeler meslek lisesine yakışır ve orijinal düşünülmüş projelerdir. Bu tarz projeler çocuklarımızın teknik anlamda, bilim teknolojileri anlamında yetişmesini sağlıyor. Ülkemizin gelişmesi için bu tarz çalışmalar büyük önem taşıyor. Ülkemizin gelişmesi için gençlerimize bu tarz çalışmalarda destek olmamız gerekiyor. Sizin de gördüğünüz gibi yapılan robot olsun, diğer çalışmalar olsun çok değerli çalışmalar olarak göze çarpıyor.”



Okul öğrencilerinin kendi tasarlayıp ürettikleri çalışmalar arasında robot, teknik aletler, maket-biyonik enerjili evler gibi farklı bilimsel projeler, sergiyi gezenlerin dikkatini çekti.



Haber: M.AYDIN