Bilim ve Sanat Merkezi öğrencilerinin bir yıllık çalışmalarının yer aldığı “bilim ve sanat sergisi”nin açılışı yapıldı.Belediye sergi salonunda açılan sergide Bilim ve sanat merkezi öğrencilerinin sanat derslerinde yaptıkları farklı temalardaki karma resimler ile matematik ve fen derslerinde yaptıkları projeler görücüye çıktı.
Serginin açılışını yapan Belediye Başkanı İsmail Bayram, Bilim Sanat Merkezi öğretmenlerinden Hüner Taşkıran’la sergiyi gezerek bilgi aldı.Sanat merkezi öğrencilerinin eski Türk masal kahramanlarını anlatan 3 boyutlu çalışmaları davetlilerin beğenisini kazandı.
Sergi hakkında bilgi veren Hüner Taşkıran, merkezde öğrencilere bilim ve sanatı aynı çerçevede buluşturmayı amaçladıklarını ifade ederek "Sergide öğrencilerin 2011-2012 eğitim öğretim yılı içerisinde yaptıkları çalışmalar yer aldı. Amacımız öğrencilerin bireysel yeteneklerini ortaya çıkartmak. Bu tür etkinliklerle de öğrencilerimizin yeteneklerini, yaratıcılıklarını ortaya çıkarmayı amaçlıyoruz. Sergimizde öğrencilerimizin hayallerinin boyutlaşmış halini göreceksiniz. Burada masal kahramanlarımızı atık malzemelerden yaptığımız heykellerle insanlara hatırlatmak istedik" dedi.
Belediye sergi salonundaki sanatsal çalışmaların yanı sıra “ Bu Benim Eserim Proje” yarışmasında dereceye giren projelerde belediye meydanında kurulan stantlarda sergilendi. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği stantlarda öğrenciler, yaptıkları projeler hakkında bilgi verdi.

Yaklaşık 200 eserin yer aldığı sergi 18 Mayıs’a kadar açık kalacak.

Haber; S. KAŞKIR