Bilimsel işbirliği protokolü, Vali Vasip Şahin, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç.Dr. Abdurrahman Kılıç ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat Yazıcı tarafından imzalandı.
Vali Vasip Şahin söz konusu protokol ile, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve bağlı müdürlükler ile öğretim kurumlarının (okul öncesi, temel eğitim ve orta eğitim) eğitim-öğretim ve araştırma-geliştirme (ARGE) amaçlarının gerçekleştirilmesi için, yönetici, öğretmen ve öğrenci yeterliliklerinin iyileştirilmesi ve gerekli görülen alanlarda ortak çalışmalar yapmayı amaçladıklarını belirtti.
Düzce Valiliği ve Düzce Üniversitesi Bilimsel İşbirliği Protokolü ile; okul öncesi, temel eğitim ve orta öğretim kurumlarında verilen eğitimin niteliğinin arttırılması, Düzce İlinde eğitim-öğretim etkinliklerinin izlenmesi ve geliştirilmesi, öğretmenlerin öğretmenlik, yöneticilerin yönetimsel becerilerinin ve niteliklerinin arttırılması, AR-GE çalışmaları, stratejik plan ve planlama becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor.