2014-2015 eğitim-öğretim yılında, özel okullarda okuyacak ve eğitim öğretim desteği almaya hak kazanan öğrencilerin isimleri, milli eğitim Bakanlığı internet adresinde açıkladı. Düzce’de 13 okul eğitim öğretim desteği almaya hak kazandı. Kısa bir süre önce kapısına mühür vurulan Paralel yapıya yakın özel kolej teşvik kapsamında yer almadı.

Düzce'deki Özel Doğa Anaokulu, Özel Doğa İlkokulu, Özel Doğa Ortaokulu, Özel Doğa Anadolu Lisesi,  Özel Kültür Anaokulu, Özel Kültür İlkokulu,Özel Kültür Ortaokulu, Özel Kültür Anadolu Lisesi, Özel Fatih İlkokulu, Özel Karadeniz İnci Taneleri Anaokulu, Özel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Özel Saray Leman Seven Anaokulu, Özel Su Damlası Anaokulu destek almaya hak kazanan okullar arasında yer aldı. Düzce’den destek alacak okullar listesinde Gülen cemaatine yakınlığı ile bilinen Özel Fatih Ortaokulu, Özel Fatih Fen Lisesi ve Özel Fatih Anadolu Lisesinin ismi bulunmuyor.

 

2014-2015 eğitim öğretim yılında okul öncesi ve ilkokullarda ellişer bin, ortaokul ve liselerde yetmiş beşer bin olmak üzere 250 bin öğrenci için eğitim öğretim desteği kontenjanı verilmişti. Eğitim öğretim desteği için 180 bin 637 öğrenci ve 4 bin 361 kurum başvurmuştu.

 

 

Haber: S. Kaşkır