Tokuşlar Mahallesi'nin kanayan yarası olan atıl vaziyetteki okul içler acısı bir şekilde 11 yıldır mahalleye kazandırılmayı bekliyor. 2002 yılında inşa edilen ve içerisinde sadece bir sene eğitim verildikten sonra öğrenci sayısının azlığı sebebiyle, eğitim Çavuşlar'daki okula aktarıldı ve okul kaderine terk edildi.

 

 

 

Tinercilerin kol gezdiği atıl vaziyette bekleyen okula, kapılarının kilitli olmasına rağmen pencerelerdeki demir korkulukları bükerek giren gençlerin okul tahtasının hemen yanına "Bali" yazmaları da durumunu gözler önüne serdi. prefabrik binalardan kurtulamaya çalışan Düzce’de depremden sonra yapılan bu okulun çürümeye terk edilmesi yine eğitimdeki çelişkili kararı ortaya çıkardı.

 



30 Mart seçimleriyle muhtar olarak seçilen ve mazbatasını aldığı günün ertesi sabahı atıl vaziyette olan okulu mahalleye farklı bir şekilde kazandırabilmek için Milli eğitime dilekçe yazan Selahattin Çağlar'a, tamamlanması gereken belgeler sıralandı. Fakat belgelerin tamamlanmasının hayli zor olduğunu söyleyen Çağlar, 11 yıldır boş bir şekilde bekletilen okulun köy tüzel kişiliğine aktarılmasını istedi. bu şekilde de mahalledeki gençlerin tiner kullanmak için gittikleri atıl vaziyetteki okula artık güzel zaman geçirmek için gelmelerini isteyen Muhtar Çağlar, okulu sosyal tesislere çevirmeye çalıştığını söyledi. Çağlar yetkililere seslenerek birlik olmak gerektiğini ifade etti.

 



Mahalle Muhtarı Selahattin Çağlar, " Gerekli mercilere çıktım ama yardım alamadım ve bütçe olmadığı cevabını aldım. Benim de bütçem yok ben bu okulu nasıl güzelleştireyim. Madem ki bu okul milli eğitimin birlik beraberlik olalım, okulumuzu canlandıralım. Ben sahip çıkayım, ben yönetime gelmeden önce burası tinercilerin yuvası olmuştu, sabahlara kadar burada herşeyi yapıyorlardı. Ben şimdi okulun güzelleştirilmesini istiyorum. Hem belediye başkanımızdan hem valimizden hem de milli eğitim müdürümüzden. Kendi imkanlarımla elektriği çektim buraya ve bin 500 lira masraf ettim. Birlik beraberlik olalım buraya bir çözüm yolu bulalım, ben de buranın işletmesini alayım hem vatandaşımız rahatlasın hem de milli bir servetimiz mahvolmasın" şeklinde konuştu.

 

 

 

Haber;E.Tınaz