Kalıcı Konutlar'da bir istinat duvarı tehlikesi daha! 23 Nisan İlköğretim Okulu'nun tehlike yaratan duvarı geçtiğimiz eğitim döneminin başında onarılmıştı. Okulların tatile girdiği şu günlerde Kalıcı Konutlar 8. Bölgede bulunan Atatürk Lisesi de benzer sorunlar karşı karşıya. Okulun istinat duvarının çökme tehlikesi altında olması bölgede yaşayan vatandaşları huzursuz ediyor.

 

12 NİSAN 2012'DE YAPTIĞIMIZ "OKUL DUVARLARINDA BÜYÜK TEHLİKE!" BAŞLIKLI HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ....

 



Depremden sonra yapılan Kalıcı Konutlar'da, Güzelbahçe Mahallesi’ne konuşlandırılan okulun çevresine örülen istinat duvarı, yapımından bugüne çok uzun zaman geçmemesine rağmen çökme tehlikesi altında. Yaklaşık 10 metre yükseklite bulunan istinat duvarındaki geniş çatlaklar tehlikenin boyutunu gözler önüne seriyor.

 

 



Yana doğru hafif şekilde eğimlenen duvar için okulların tatile girmesiyle birlikte yol tel örgülülerle kapatılıp "Geçmek tehlikeli ve yasaktır" tabelaları yerleştirilmiş. İstinat duvarının bulunduğu yol güzergahının gidişli-gelişli araç trafiğine kapatılmasının dışında hiçbir çalışma yapılmaması gerek bölge sakinlerini, gerekse burada öğrenim gören öğrencileri ve ailelerini endişelendiriyor.

 

 



Duvarda çatlaklar her geçen gün biraz daha artarken tehlikeli tabelasından ziyade biran önce çalışmalara başlanması ve çökmesi an meselesi olan okul duvarı için harekete geçilmesi gerekiyor. 

Haber: S. KAŞKIR