Yazılı bir açıklama yapan Düzce Ülkü Ocakları İl Başkanı Fatih Gülaçtı, “üniversite yönetimi ne yapmak istiyor?” diye sordu. Üniversitede basın açıklaması yapan öğrencilerin yasadışı bölücü terör örgütü PKK uzantısı olan Dem-Genç, olduğunu iddia eden Gülaçtı, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bizler bu olayı günler öncesinde haber almış ve verilen bilgiye göre yapılan provakatif eylemin "Üniversiteden İzinli" olduğunu öğrenmiştik. Düzce ilimizde yıllardan beri süregelen kardeşçe yaşamı birileri kıskanmış olacak ki Şehir Merkezinde cesaret bulamadıkları eylemleri Üniversitede gözlerden uzak gerçekleştirmek istemektedirler. Nasıl oluyor da böylesine bir tiyatroyu Düzce’mizde yapabilme cesaretini kendilerinde görüyorlar. Bizlerin sabrı mı sınanıyor?”

Gülaçtı, Üniversite yönetimine şu soruları yöneltti:Açılan Kürtçe pankartlarda ne yazıyor, bilginiz var mıdır? Şehit Namırın sloganları atılırken duyarlı Ülkücü öğrenciler bunlara sesli değil de fiziki karşılık verse, üniversitede bozulan asayişin sorumluları kim olacaktır? Değer üreten Üniversite sloganlarıyla her birimizin şüphesiz desteklediği ve gün geçtikçe çıta yükselten üniversitemiz bilimsel ve akademik başarısıyla değil de öğrenci olaylarıyla mı ulusal gündemde yer bulmalı? Ülkücü öğrencilere geçtiğimiz sene "TÜRK Bayraklı Yürüyüş" sonucunda soruşturma açıldığı gibi burada PKK çığırtkanlığı yapanlara da bir yaptırım uygulanacak mıdır? Son olarak Düzceli hemşerilerimizin milli hassasiyetlerini bundan sonra da göz ardı etmeye devam edecek misiniz?

Milliyetçi Ülkücü Gençlik üniversitelerde kavga ortamlarına sebebiyet verecek hiçbir faaliyetin içinde olmayacağının altını çizen Gülaçtı, “Ancak o günkü rezalette olduğu gibi yapılacak bir provakatif eyleminin ise yasal, fiili ve zaruri takipçisi olacaktır. Bizler nefes aldığımız sürece milli ve manevi değerlerimize en küçük toz konamayacaktır. Diklenmeyen ancak dik duran bir davanın temsilcileri olarak Ülkü Ocakları Kurumumuz ve Üniversite Teşkilatımız Milletimizin ve Ümmetimizin ortak sesi ve refleksi olmaya devam edecektir.” ifadelerini kullandı.

Haber;S.KAŞKIR