Eğitim açısından yaşanan en büyük sorunların başında da servis sorunu bulunuyor. Yeni eğitim- öğretim yılının başlamasıyla birlikte bazı beldelerde bu sorun yaşanırken sorunu yaşan Boğaziçi'nde de hala taşımalı eğitim sorunu baş gösteriyor. Okula gitmek için öğrencilerin D-655 karayolu üzerinden geçmesi ise velilerin en büyük korkusu oluyor.

Bugün okulda düzenlenen programa katılan Vali Bülent Kılnç'a programdan sonra yaşanılan servis sorunu anlatılırken velilerde Boğaziçi Belediye Başkanı Rafet Kara'ya sorunlarını bir kez daha iletti.

Rafet Kara, sorunun çözümü için Vali Bülent Kılınç'la konuştuğunu belirterek “Yaşadığımız sorunu Vali Bey'e aktardık. Zaten üst geçit yapılması projelerde görünüyordu. Ama yolun alternatif geçiş yerleri olmadığı için bu zamana kadar yapılamadı. Ama bu sorunun çözümü için gerekli çalışmalar yapılacak.” şeklinde konuştu.

Yolda öğrencilerin karşıdan karşıya geçmesinde sorun yaşanmaması için şimdilik okula giriş ve çıkış saatlerinde yol kenarında nöbetçi öğretmenler bulunuyor. Öğrenciler ise özel bir servisle okula getirilip götürülüyor. Sorunun tam olarak ne zaman çözüleceği ise bilinmiyor.