Yeni eğitim-öğretim döneminin sancılı başladığı Düzce'de özellikle ulaşım noktasında yaşanan sıkıntılar hala giderilmeyi bekliyor. Taşımalı eğitim sistemi kapsamına girmeyen Boğaziçi’ne bağlı Şekerpınar Mahallesi'nde öğrencilerin yaşadığı ulaşım sorununu 16 Eylül’de gündeme getirmiştik. Yine aynı belde sınırları içerisinde bulunan Yeşilköy Mahallesi'nde de yaşanan servis sorunu öğrencileri mağdur ediyor. Bu sabah toplanarak duruma tepki gösteren veliler, servis verilene kadar çocuklarını okula göndermeme kararı aldıklarını söyledi.

 

16 EYLÜL'DE YAPILAN "BUNUN VEBALİNİ KİM ÇEKECEK" BAŞLIKLI HABERİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ...

 

 

Okullar açıldığı günden bu yana mahalleye servis verilmesi için girişimde bulunduklarını anlatan veliler, yetkili makamlardan çözüm yerine “Biz de zamanında yürüdük, onlar yürüsün” cevabı aldıklarını iddia etti. Yetkililerin çocuklardan yürümelerini istedikleri kaldırımlara da mahalle sakinleri otomobillerini park edince çocukların yolda yürümemesi ise kaçınılmaz oluyor.

 

 

“ÇOCUKLAR YÜRÜSÜN” DİYORLAR

 

 

Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne, dilekçe verdikleri halde ulaşım hizmetinin hala sağlanmamasından yakınan veliler, “Çocuklar yollarda heder oluyor, hasta oluyor. “Çocuklar yürüsün” diyorlar. Burada nasıl yürüsünler? Çocuklarımızın ardından bizler her gün yollara dökülüyoruz. Servis verilmediği müddetçe veliler olarak çocukları okullara göndermemeye karar verdik. Muhtarımız karşı çıktı; “Çocukları okula yollayın” diye ama böyle olacaksa mümkünatı yok.” derken 2 km şartına da tepki gösterdiler.

2 KM TEPKİSİ

 

 

2 km’yi doldurmadıkça, belediye sınırları içerisinde olduğu için servis verilmediğini hatırlatan veliler, “Ama yol güzergâhında olduğu için bu 1.5 km’ye indirileceğine dair bir yasa da var. Bu halde olduklarını bildikleri halde bize servis vermiyorlar. “Biz yürüdük zamanında çocuklarımız da yürüsün” diyorlar. Bu yolun yazı var kışı var. Bu çocuğumu okula bu yolda göndermem. Çocuklar okula gidiyor, öğle saatlerinde eve yemek yemek için geri geliyor ve bin 800 metreyi yürüyerek tekrar okula gidiyor. Bu çocuklardan nasıl bir performans bekliyorlar.” dedi.

ÇOCUKLAR KIŞIN NASIL YÜRÜSÜN?

 

 

Kışın 1.5 km yol yürüyen çocukların daha da zorluk çekeğini vurgulayan veliler, “Hadi üst geçitten geçti diyelim çocuklar, daha yolların karını temizlemekten aciz olan belediye bu kaldırımları mı temizleyecek. Çocuklar nasıl yürüyecek kaldırımlardan. Kışları çocuğun boyu kadar zaten kar yağıyor. Yolları sözde temizliyorlar ama sadece kanera yığmakla kalıyorlar. Benim çocuğum nasıl geçsin, kenara yığılan kar benim boyumu geçiyor.” diyerek servis verilemesi için çağrıda bulundu.

 

 

Yetkililere seslenen tepkili anne-babalar, “Rahat koltuklarında oturan ve çocuklara “Yürüsün” diyen yetkilere sesleniyorum, işlerine lüks araçlarıyla değil de yürüryerek gitsinler, o zaman ben de çocuklarımı okula yürüyerek getirmeye razıyım.” dedi.

 

Haber: G. KARDUZ