Düzce Eğitim Öğretim ve Kültür Vakfı, alanında uzman isimleri sevenleriyle buluşturmaya devam ediyor.  Öncü Vakfı Düzce Doğa Okulları Eğitim ve Kültür Faaliyetleri kapsamında Davranış bilimleri uzmanı ve Yazar Aşkım Kapışmak, Bolu’da “Etkili İletişim ve Motivasyon” semineri verdi.



Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü konferans salonunda yapılan seminer yoğun ilgi gördü. Seminere Bolu Belediye Başkan yardımcısı Emine Davarcıoğlu ve Bolu-Düzce Doğa Okulları Kurucusu Önder Tonyalı’nın yanı sıra çok sayıda izleyici katıldı.



Yaklaşık 2 saat süren seminerde Davranış bilimleri uzmanı ve Yazar Aşkım Kapışmak, eğlenceli sunumlar gerçekleştirdi.


Seminerde kişilerin kararları ön beyin ile verdiğini anlatan Kapışmak, Beynin solunu kullananların "sonuç", sağını kullananların ise "süreç" odaklı olduğunu açıkladı.

Kapışmak, “Ön beyin “ne, neden oldu, ne kadar, nasıl” gibi sorular sorar.  Bu yüzden ön beyni kullananlar hemen eyleme geçemez. Sağ beyni kullananlar, en çok “nasıl oldu” sorusunu sorar, sol beyini kullanalar “ne oldu” sorusunu sorar. Bu yüzden sağ beyin “sonuç”, sol beyin “süreç” odaklıdır. Türkler genelde ön beyni kullanmıyoruz. Sol beyni kullanan yöneticiler cezalandırmayı sever, istediğin kadar bahaneyle git süreç ilgilendirmez “bana bahane ile gelme” der. Sağ beyni kullanan yönetici ise olayı kişiselleştirir. Başınıza bir şey geldiğinde ön beyin soru sorarak gelişiyor. Orada da zamana bırakmak lazım. İnsanlar ya aşırı sağ düşünmekten ya da aşırı sol düşünmekten bunalıma girer. Ya çok mantıklı yada aşırı duygusal olmanız sizi rahatsız eder.  Siz uzmana gittiğinizde size ön beyin soruları sorar. Bu yüzden çocuklarınızla iletişim kurarken ön beyin soruları sormalısınız. “ifadelerini kullandı.

Kapışmak’a seminer sonunda Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu tarafından çiçek takdim edildi. Davranış bilimleri uzmanı ve Yazar Aşkım Kapışmak, seminer sonunda salondakiler ile hatıra fotoğrafı çektirip, “Yaşam kitabını” imzaladı.



Kapışmak bugün (6 Ocak Çarşamba) saat 18.00’de Düzce Doğa Okulları Egemen Konferans salonunda Düzceliler buluşacak. 

HABER;S.KAŞKIR