Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın himayesinde başlatılan Okuma Yazma Seferberliği kapsamında Bolu’da kurslara 618 kişi müracaat etti.
 
Konuyla ilgili olarak Bolu Valiliği’ndeki toplantıda konuşan Bolu Valisi Aydın Baruş, okumanın öğrenmenin yaşının olmadığını belirterek “Burada nüfus parametremiz yok. Her yaştan insanımız bu seferberliğe katılabilir” dedi. Vali Baruş’un konuşmasının ardından Bolu’da devam eden okuma yazma seferberliği konusunda yapılan ve yapılacak çalışmalarla ilgili bir sunum gerçekleştirildi.
 
TÜİK verilerine göre okuma yazma bilen kişilerin oranının yüzde 97 olduğu Bolu’da 618 olan başvuru sayısının arttırılması içinse çalışmalar devam edecek. Yapılan toplantıda okuma yazma bilmeyen kitleye daha çok nasıl ulaşılacağı da görüşüldü.
 
Valilik Abant Toplantı Salonunda Vali Aydın Baruş’un başkanlığında yapılan toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Emine Davarcıoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Cengiz, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, STK temsilcileri, görsel ve yazılı medya temsilcileri katıldı.

Haber: A.SARI