İlköğretim 3,4 ve 5. Sınıflara devam eden, boşanmış aile çocuklarının psiko-sosyal ve akademik becerilerinde yaşanan problemleri gidermeye yönelik bir uyum programı olan “Boşanmış Aile Çocuklarının Psiko-Sosyal Açıdan Desteklenmesi Projesi” tanıtım toplantısı yapıldı.

Valilik konferans salonunda yapılan toplantıya Vali Yardımcı Erdoğan Ülker, Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, Kaymakamlar, İlçe Milli Eğitim Müdürleri ile merkez ve ilçe İlköğretim Okulları Müdürleri katıldı.

Boşanmış aile çocuklarının hayatında yaşanan değişiklikleri kabullenmelerini ve boşanma konusunda aile üyelerinin duygularını anlamasının hedeflendiği proje kapsamında okulların rehber öğretmenleri bilgilendirilecek ve gerektiğinde veliler okula çağrılarak proje tanıtımı yapılacak.

Proje hakkında bilgiler veren İl Milli Eğitim Şube Müdürü Sedat Turgut, 2008 TÜİK verilerine göre Düzce’de boşanma oranlarının Türkiye ortalamasının biraz üstünde olduğuna dikkat çekerek, proje ile boşanmış ailelerinin çocuklarının kişisel ve ailevi sorunlarla başa çıkma becerisinde artış olmasını beklediklerini belirtti.

Haber; S. KAŞKIR