Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Araştırma ve Geliştirme Daire Başkanlığı ile Tubitak'ın iş birliği ile ilköğretim okullarıa arası matematik ve fen bilimleri arasında bu benim eserim adlı prıje yarışmasına katılan ve türkiye genelinde dereceye giren öğrenciler ödüllendirildiler.
Yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrenciler öğretmenler ve okul müdürlerine Valilik makamında ödüller verildi. İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrencileri kabul eden Vali Bülent Kılınç, "son dönemlerde öğrencilerimiz ülke genelinde elde ettikleri başarılarla bizleri sevindiriyorlar. Düzce'nin geleceği olan bu öğrencilerimizi kutluyorum" dedi.
Düzce'den gönderilen projeler ve dereceleri;
1- Gümüşova Fatih İÖO matematik alanın da Dik üçgenlerin gizemi adı verilen proje, Fetullah Said keskin'in hazırlaması ile bölge birincisi oldu.
2- kaynaşlı Atatürk İÖO fen bilimleri alanın da çevreci tutkal adı veriklen projeyi Ferit Önay'ın hazırlaması ile bölge birincisi oldu.
3- Doğanlı Eşref Taşhan İÖO Fen bilimleri alanında Ekolojik İnhibilatör adı verilen proeji Zehra Kalpaklı ve Emre yıldırım'ın hazırladığı proje bölge birincisi oldular. Bölge birincisi olan okullar 13 Mayıs'ta Ankara'da yapılan Türkiye finallerinde derece yaptılar. Derecelerde Gümüşova Fatih İÖO birinci olurken, Kaynaşlı Atatürk ve Doğanlı Eşref Taşhan İÖO okulları ikinci oldu.
Düzce ilinden bölge ikinci olan okullar ise şu şekilde;
Gümüşova Hacı Kadirler İÖO Matematik dalında EBOB ve Fibonacci Sayılar adı verilen projeyi Ayşegül Çakır ve Beyzanır Ustaoğlu, Yığılca AKV Den bilirimleri dalında Mucit tencere adı verilen projeyi Enes Can Yılmaz ve İhsaniye İÖO fen bilimleri dalında yeni nesil mangal adı verilen projeyi Zeynep Tokgöz ve Sümeyye Yalçın hazırladılar ve bölge ikincisi oldular.
Türkiye genelinde dereceye giren projeleri hazırlayan öğrenciler öğretmenler ve okul müdürleri Vali Bülent Kılınç tarafından ödüllendirildiler.

Haber; H. KAYA