2010-2011 Eğitim-Öğretim yılında toplam 101 okulun projelerinin yarıştığı "Bu Bizim Eserimiz" adlı proje yarışmasına katılan öğrencilere düzenlenen törenle ödülleri verildi. Törene Vali Vasip Şahin, Belediye Başkanı İsmail Bayram ve İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer katıldı. Istiklal Marşı ve saygı duruşunun ardından konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer, dönemin hasat mevsimi olduğunu söyledi.



“Düzce il olarak projeler açısından çok ciddi bir atılım içinde. İlköğretim okulları arasında yapılan bu benim eserim adlı proje yarışmasında 8 okul Türkiye bölge finaline kaldı. Meslek okullarımız da her sene Türkiye birincilikleri getiriyorlar."



Yarışmada biyoloji alanında "Süper Sera "projesiyle Düzce Teknik ve Endüstri Meslek lisesi öğrencisi Raşit Düzce, matematik alanında Fen lisesinden "üçgensel bölgelerde çevrenin alana etkisi" projesiyle Enes Güser ve Seda Başer, kimya alanında "güçlü çözeltiler" projesiyle Mustafa Eker ve Alper Kutluata, Coğrafya alanında "organik plastik" projesiyle Merve Düzgün ve Mustafa Taylan, fizik alanında "sihirli değnek" projesiyle Ahmet Çelik ve İlyas Silahtar, sosyal bilimler alanındaysa Özel ÖncüTürk ilköğretim okulu öğrencileri Murat Okan Ekinci ve Mert Sancaklı "kaza önleyci fren sistemi"yle birinci oldu. Birinci olan öğrencilere ödülleri Vali Vasip Şahin tarafından verildi.



Yarışmada özel öncü ilköğretim okulu öğrencileri murat okan ekinci ve mert sancaklı kaza önleyci fren sistemi projesiyle birinci olurken ilköğretim matematik dalında ve lise fizik dalında TÜBİTAK Bölge Finali'ne kalmaya hak kazanan 2 projesi de gösteri amaçlı standlardaki yerini aldı.

Ödül törenin ardından serginin açılış kurdelesi kesildi ve protokol üyeleri sergileri tek tek gezerek projeler hakkında bilgi aldı.

Haber; S. KAŞKIR