Hızla büyüyen ve kalifiye eleman ihtiyacı sürekli artan çağrı merkezlerinin ihtiyacını karşılamak için oluşturulan ön lisans programları bu sene ilk mezunlarını verdi. Türkiye’de genç nüfus istihdamına ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlayan çağrı merkezi sektörünün önümüzdeki 5 yıl içerisinde toplam 100 bin kişiye iş imkanı yaratması öngörülüyor. Ülke genelinde Düzce'nin de aralarında bulunduğu 18 üniversitede bulunan Çağrı Merkezi Hizmetleri Ön Lisans Programı’na ilginin arttığını belirten Çağrı Merkezleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Tarakçı, 2014 yılında üniversitelere kayıt yaptıracak bin 575 yeni öğrencinin, kariyer basamakları için yol alacak ve sektöre kazandırılacağını söyledi.



Kalifiye elemana ihtiyacımız var



Çağrı Merkezi Hizmetleri Ön Lisans Programı’nın çağrı merkezlerinin nitelikli eleman ihtiyacının karşılanmasında büyük öneme sahip olduğunu belirten Tarakçı şunları kaydetti: “Çağrı merkezleri gençlerin önündeki diğer sektörlere kıyasla daha hızlı ve farklı alanda birçok kariyer fırsatı sunuyor. Ancak bu kariyer fırsatlarının yakalanabilmesi ve farklı pozisyonlarda konumlandırılacak nitelikli iş gücünün oluşturulabilmesi için kişilerin bu işi meslek olarak seçmeleri ve bu alanda eğitim alarak kendilerini geliştirmeleri çok önemli. Çağrı merkezleri kalifiye elemanlarını kendi bünyelerinde yetiştirmek ve eğitimlerini vererek onlara farklı kariyer seçenekleri sunabiliyorlar. Ancak şu anda Antalya, Bitlis, Burdur, Düzce, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Isparta, İstanbul, Kahramanmaraş, Nevşehir, Samsun, Sivas ve Zonguldak olmak üzere toplam 18 üniversitede Çağrı Merkezi Hizmetleri Ön Lisans Programı bulunuyor. Programı bünyesine dahil eden üniversite sayısının zaman içerisinde daha da artacağına inanıyoruz.


Çağrı merkezlerinde kariyer fırsatları


Çağrı Merkezleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Tarakçı, Türkiye’deki çağrı merkezlerinin hızla büyüdüklerini, Avrupa’da ve özellikle yakın coğrafyada bölgenin en önemli oyuncusu olmaya başladıkların kaydetti ve sözlerine şöyle devam etti: “Sektörümüzde bu işi severek yapan, meslek olarak gören, kendini geliştiren tüm çalışanlarımız için ciddi kariyer fırsatları var. Pazarın büyümesine paralel farklı pozisyonlarda ve işi iyi tanıyan, ekip yönetebilen, kurumundaki iş fırsatlarını iyi değerlendirip karar alma süreçlerine katılabilen nitelikli elemanlara ihtiyaç var. Çağrı merkezlerinde kariyer yapmak isteyen gençler hem aldıkları akademik eğitimler hem de kurumların sağladığı iç eğitimler ile bir sonraki pozisyona kendilerini hazırlamış oluyorlar, kariyer basamaklarında daha hızla yükselebiliyorlar. Türkiye’de çeşitli üniversitelerde Çağrı Merkezi Hizmetleri Ön Lisans Programlarından ilk mezunların verilmiş olması bizleri de heyecanlandırıyor. Gençlerin bu işi meslek olarak görmesi ve bilinçli olarak tercihleri ile eğitimini almaları çok önemli. İlgili bölümlerden mezun olan tüm öğrencilerimize sektörün ihtiyacı olduğunu belirterek tüm mezunlarımıza iş yaşamlarında başarılar diliyorum.“

 

Haber;C.Üstüner