Karaca deresinin iki tarafına yayılmış olan Hamidiye Mahallesi’nde dere üzerinde mevcut bulunan köprünün yeterli olmaması özelikle öğrencileri etkiliyor. Okula gidiş yolunda köprüden geçmek zorunda olan öğrenciler ve velileri, köprünün dar olması nedeniyle iki aracın aynı anda geçtiği durumlarda ezilme tehlikesi ile karşı karşıya kaldıklarını söyleyerek, Hamidiye İlköğretim Okulu’na yakın bir bölgeye sadece yayaların kullanabileceği yeni bir köprü yapılmasını istiyor.

Yağmurlu havalarda çocukların sıkıntı yaşadıklarını dile getiren bir veli, demir bir yaya köprüsü yapılması halinde çocukların rahat edeceğini belirtti.

Öğrencilerden biri dereden geçerken suya düşen arkadaşları olduğunu ifade ederken, köprü istediklerini, dere içinden geçerken korktuklarını dile getirdi.

Dere içine koydukları eski yatak yorgan ve eşya parçalarından kendilerine köprü yapan öğrenciler hep birlikte köprü istediklerini söylerken, suya düşme tehlikesi yaşayarak ve korkarak dereden geçtiler ve okullarına gittiler.

Haber; H. İŞCAN