Çocukların tarım, doğal yaşam ortamları ve bu ortamların yok olmasının insan hayatına etkileri, doğa dostu üretim, ekolojik tarım, endemik canlıların korunması gibi konularda bilgilendirme amacıyla Düzce'de Lider Çocuk Tarım Kampı etkinliği düzenlendi. 3 gün süren kamp kapsamında ilk gün TOKİ Mehmet Akif Ersoy İlkokulu'ndan gelen 4. sınıf öğrencilerine İl Müdürlüğü Toplantı Salonunda İl Müdürü Harun Kabaoğlu tarafından “Tarımın Önemi ve Ülkemizde Tarımın Durumu” konulu bilgi verildi. Veteriner Hekim Sevgi Özçelik tarafından “Süt ve Süt Ürünlerinin Beslenmemizdeki Yeri ve Önemi” konusunda bilgiler verildi ve öğrencilere süt ikram edildi.

Önce süt tesisi ardından yumurta...

Daha sonra Kaynaşlı'da faaliyet gösteren süt ürünleri üretim tesisi ziyaret edilerek İşletme Sahibi Ahmet Özer tarafından tesiste üretimi yapılan peynir, yoğurt ve ayranın yapım aşamaları hakkında bilgiler verildi.  Ziyaret sonunda öğrencilere ayran ve peynir ikram edildi. Öğleden sonra ise Yenitaşköprü Köyü'nde bulunan yumurta üretim ve paketleme tesisi ziyaret edildi.  Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kılıç tarafından yumurta konusunda çocuklar tarafından sorulan sorulara cevaplar verildi ve öğrencilere yemek ikram edildi.

Çocuklara alabalık yetiştiriciliği anlatıldı

İkinci gün Gölyaka Kaymakamı Murat Şener’in de katılımıyla bir alabalık işletmesinin Gölyaka Kuluçkahanesi ziyaret edildi. Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Hamza İsmail Hakan Barın çocuklara alabalık yetiştiriciliği konusunda çeşitli bilgiler verdi ve çocuklar tarafından sorulan soruları yanıtladı.

Modern ahır, kümes ve kuluçka odası gezildi

Daha sonra tarım ürünleri ve hayvancılık alanında hizmet veren bir şirkete ait modern ahır, kümes, kuluçka odası ve seraları ziyaret edildi. İşletme sahibi Tahsin Altun tarafından öğrencilere işletme hakkında bilgi verildi. “Bakliyatların Beslenmemizdeki Yeri ve Önemi”nin anlatılmasının ardından öğrenciler arasında kuru fasulyeden kalemlik yapma yarışması, yoğurt yeme yarışması, tarım ürünleri eşleştirme oyunu, SOS oyunu etkinliklerinin ardından yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

“Küresel Isınma ve İklim Değişikliği” anlatıldı

Üçüncü gün Akınlar Mahallesi'nde bulunan bir restaurantta Şehit Teğmen Uğur Altan İlkokulu'ndan misafir öğrencilerin de katılımıyla yapılan kahvaltıdan sonra Drama Eğitmeni Yılmaz Aksoy tarafından “Küresel Isınma ve İklim Değişikliği” ile ilgili Drama Oturumu etkinliği gerçekleştirildi. Öğrencilerin ata binmelerinin ardından üç gün boyunca kampa katılan öğrencilere katılım belgelerinin ve hediyelerin taktim edilmesiyle program sona erdi.

HABER;C.ÜSTÜNER