Öncü Koleji’nde velileri eğitim sürecine aktif bir biçimde dahil etme amacıyla başlatılan “Teşekkür Ederim Anne, Teşekkür Ederim Baba” projesi sürüyor. Proje kapsamında anaokulu  öğrencileri velilerin rehberliğinde etkinliklere katıldılar.

Etkinliğin sabahki bölümünde öğrenci velisi Gaye Kutluay, laboratuarda anaokulu öğrencilerine pişik kreminin nasıl hazırlandığını anlattı. İlaçların hastalara sunum biçimi olan tablet, ampul, şurup çeşitleri hakkında da bilgiler veren Kutluay, eczacılık mesleği konusunda da küçük öğrencilere açıklamalarda bulundu. Anaokulu  öğrencileri teşekkürlerini hep bir ağızdan dile getirdiler.

Başka bir öğrenci velisi olan Emine Doğangün ise  proje kapsamında anaokulu öğrencilerine bir sanat etkinliği yaptırdı. Bu etkinlikte çocuklar öncelikle asetat kağıtlarına çizilen resimleri boyadılar, ardından  fırında ısıtarak küçülmesini sağladılar. Küçülen resimler düz bir zeminde bastırılarak düzleştirilmesi sonucu da güzel birer anahtarlık sahibi oldular.

Proje, eğitim sürecine velilerin aktif katılımını sağlamasının ve okul ve aile ilişkisinin geliştirilmesine katkıda bulunmasının  yanı sıra, öğrencilerin bilimsel konulara karşı duyduğu endişenin ortadan kalkmasını da sağlıyor.