Eğitim açısından özellikle son yıllarda çıkış yakalayan Düzce de eğitime engel olan hareketlerde yaşandığı da iddia ediliyor. CHP İl Başkanı Zekeriya Tozan, Vali Bülent Kılınç'ın yanına giderek Yenikent'te yaşanan bir öğrencinin öğretmeni tarafından dövülmesi olayını Kılınç'a anlattı.

Görüşme sonrasında açıklamalarda bulunan Tozan, yaşanan olayın eğitime darbe vurduğunu belirterek, “ÖSS de Düzce'nin başarısız olduğu bir dönemde bir öğretmenin öğrencisini sürükleyerek boş bir sınıfa götürmesi ve burada öğrencisini kendisine hiç yakışmayacak bir şekilde dövmesi gerçekten çok üzücüdür. Bu olay Yenikent 5. Bölge de bulunan Atatürk Lisesi 3. sınıfta okuyan C.B isimli bir öğrencinin öğretmeni K. A. tarafından dövülmesiyle gerçekleşmiştir. Böyle olayların yaşanmasını kabul edemeyiz. Bu öğretmenlik anlayışına yakışmamaktadır. Bu öğretmenin görevden alınması hatta görevden men edilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Eğitim kalitesi bu şekilde yükseltilemez.” şeklinde konuştu.

Diğer taraftan Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer de yaptığı açıklamada konuyla ilgili gerekli incelemelerin başlatıldığını söyledi.