2010-2011 eğitim-öğretim yılında bu yana Düzce’de uygulanmaya başlanan 7-19 yaş aile eğitimi programı 2 bin 647 veliye ulaştı. Aile eğitimin son kursiyerleri ise il müftülük personeli oldu. 8 hafta süren aile eğitimine katılan Müftülük çalışanları haftada 3’er saat olmak üzere ergeni tanımak, iletişim kurmak, birlikte büyümek, riski yönetmek, uzlaşabilmek, aile tutumları, olumlu davranış kazandırma, geleceği planlama konularında toplam 8 modülden oluşan bir eğitimden geçti. Eğitimi tamamlayan kursiyerler bugün Vali Ali İhsan Su’nun katılım gösterdiği bir törenle sertifikalarını aldı…

 

 

Vali Ali İhsan Su, yaptığı konuşmada eğitimin ailede başladığını vurguladı…
Vali Ali İhsan Su, programda yaptığı konuşmada; “Malumunuz özlü bir söz var, şöyle der; “Eğitim ailede başlar”. Hepimiz kullanıyoruz bu sözü. Eğitim ailede başladığına göre bizler aileler olarak, ne kadar eğitildik? Madem çocuğumuzu eğiteceğiz, çocuğumuza iyi bir eğitim vereceğiz, madem eğitim ailede başlıyor, çocuğumuz doğuyor ve aile içerisinde belli bir yaşa kadar geliyor. Çocuk ailesinin davranışlarını, kendisine karşı yapılan hareketleri değerlendiriyor ve kendine bir yol çiziyor. İşte yavrularımızın çocuklarımızın bu kendilerine çizeceği yolda ailenin verdiği eğitim o kadar önemli ki; bu nedenle Aile Eğitimi kursları her aile için gereklidir. Bu kurslar hepimiz için gerekli ve son derece önemlidir. Böyle bir kursa katılıp başarı gösterdiğiniz için ben sizleri tebrik ediyorum. İnanıyorum ki çocuklarınıza, yavrularınıza çok daha faydalı olabileceksiniz. “ ifadelerinde bulundu.

 

 

İl Müftüsü Selami Emen ve Düzce Rehberlik Araştırma Merkezi Müdürü Dilek Kar’ın konuşmalarının ardından Sertifika töreni programa katılan ailelere katılım belgesi verilmesi ile sona erdi.

Kursiyerlere sertifikaları veren Vali Su eğitimin kendilerine katkılarını sormayı da ihmal etmedi… 



Haber: S. KAŞKIR