Düzce Üniversitesi öğrencileri, turizmin gelişmesine katkı sağlıyor. Üniversitenin Medya Topluluğu tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen geleneksel “Memleketim” Projesi, Akçakoca Fedai Karabıyık Parkı’nda gerçekleştirildi. Üç gün süresince devam eden etkinliğin açılış programına; Akçakoca Kaymakamı Mehmet Özer, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Genç, Akçakoca Belediye Başkan Yardımcıları Ali Direk ve Suat Madenci, Düzce İl Genel Meclis Üyesi Ayfer Yılmaz, Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Medya Topluluğu Akademik Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Arif Güngör ile protokol üyeleri, ilçe halkı ve öğrenciler katıldı.

Memletlerine özgü değerler görücüye çıkarıldı

Halka açık olarak gerçekleştirilen ve ülkemizde ilk olma özelliğini taşıyan bu etkinlikte öğrenciler kurdukları stantlar ile kendi memleketlerine ait mutfak kültürlerini, folklorik değerlerini ve tanıtım eşyalarını ziyaretçilerin beğenisine sundu.



Öğrenciler tarafından gerçekleştirilen klarnet gösterisi, canlı müzik performansı ve halk oyunları ilgi ve beğeniyle takip edildi. Stantları gezen ziyaretçiler, yöresel ürünleri tatma imkanı elde ederken Türkiye'nin farklı şehirlerine ait kültürel özelliklerini de öğrenme fırsatı yakaladı.

"Turizm açısından çok önemli bir etkinlik"

Birçok ilin tanıtımının yapıldığı “Memleketim Projesi”yle ilgili görüşlerini dile getiren Düzce Üniversitesi Medya Topluluğu Başkanı Emre Çıkrıkçı, kapalı alanlardan çıkarak halkla iç içe güzel bir etkinlik gerçekleştirmeyi amaçladıklarını ifade etti. Projeyi turizm açısından çok önemli bir etkinlik olarak nitelendiren Emre Çıkrıkçı öğrencilerimizin, memleketlerinin kültürel özelliklerini tanıtarak turizmin gelişmesine katkı sağladığını da sözlerine ekledi.

“Memleketim Projesi”ni gelecek yıllarda da devam ettireceklerini belirten Emre Çıkrıkçı, projelerine destek veren Akçakoca Belediye Başkanı Cüneyt Yemenici, Akçakoca Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Ömer Özcan, Topluluk Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Arif Güngör, Düzce İl Genel Meclis Üyesi Ayfer Yılmaz ve katkı sunan herkese teşekkür ederek açıklamalarını sonlandırdı.

Haber:C.ÜSTÜNER