Öncü TV Whatsapp hattına duyarlı bir öğrenci velisinin gönderdiği fotoğrafta para kazanırken bile büyüklere hakaret eden bu haddini bilmez akıl tutulmasını gözler önüne serdi.

Düzce Metek Toki İlköğretim Okulu’nda öğrencisi olan duyarlı veli;
“Düzce Metek Toki Mehmet Akif Ersoy ilkokulu öğrenci velisiyim. Okul başlangıcı öncesi almış olduğum ve okulun tavsiye ettiği işyerinden aldığım penye üzerinde bulunan logonun resmine bakın. M.Akif Ersoy’ un resmini logo üzerine koymak zorunlumu bu resim kendisine hiç benzemiyor. Sanki bir aslan başı gibi milli şairimize hakaret gibi algıladım. İlgililerden ricamız bu logodan resimlerin kaldırtılması hatta resimli penye satışı yasaklanmasıdır. Sembollerin resimsiz logolu ile değiştirilmesinin sağlanması istiyorum" dedi.




İsminin verildiği okuldan ses geldi

"Derhal müdahale ediyoruz"
İsminin verildiği okulda adeta hakarete maruz kalan Mehmet Akif Ersoy’un gelecek nesillere kusurlu tanıtılması çabasını değerlendiren okul idaresi yaptığı açıklamada “Okulumuzun logosu giyim firmaları tarafından örme şeklinde yapılmış ve bu durum okul yönetimi tarafından tespit edilmiştir.

Giyim firmalarına bu durum defalarca yazılı ve sözlü olarak bildirilmesine rağmen ilgili firmalar ellerindeki stokları tüketmek adına bu logoların yer aldığı okul üniformalarını satmaktadırlar.

Velilere okulumuzun gerçek logosunun bu olmadığı; aynı zamanda okul kıyafetlerinde logonun bulunmadığı; kıyafetlerde yalnızca okulun isminin yazılması gerektiği paylaşılmıştır. Bu konuda okul kıyafetini temin ettikleri firmalarla görüşerek uygunsuz kıyafetleri değiştirmeleri  bilgi verilmiş ve verilmeye de devam etmektedir.

Süreç içerisinde görülen bu uygunsuz logoların yer aldığı kıyafetlere de okul idaresince müdahale edilmektedir”
denildi.

Gelişmeleri Öncü Medya olarak takip ederek yetkililerin bu eylemle ilgili açıklama yapmasını bekliyoruz.


Haber: S. ÜNSAL