YİNE YAVAŞLADI

Düzce Üniversitesi hiçbir şeyden çekmedi yoldan çektiği kadar. Yıllardır yapılamayan üniversite yolu hem öğrencileri hem de halkı canından bezdirdi. Eski Vali Adnan Yılmaz'ın çok eleştirilmesi nedeniyle yeni eğitim dönemine yetiştirilmesi için sık sık yerinde inceleme yaptığı yolda şu günlerde yine yavaşlık hakim... En son İşçi Partisi İl Başkanı Fethi Sönmez, yolu yapan firmanın alacakları olduğu gerekçesi ile çalışmaları yavaşlattığı ve ara verdiğini iddia etti. Bürokrat, siyasi ve yerel yöneticilerden sürekli bitecek şeklinde açıklama yapılan ancak yıllardır bitmeyen 2 kilometrelik yol bu akademik yıla da yetiştirilemeyecek gibi görünüyor.

DÜZCE'NİN İMAJINI ZEDELİYOR

Bir başlayıp bir duran yol öğrenciler için eziyete dönüşmüş durumda. Yıllardır kangren haline gelen Düzce Üniversitesi yolu ile birlikte öğrencilerin yaşadığı ulaşım sorunu da çözülmeyi bekleyen konuların başında geliyor. “Yükselen değer” olarak tanıtılan Düzce Üniversitesi için hemen hemen her siyasinin “Gururumuz” sözlerine karşılık uzun süredir eksiklikler ve sorunların aşılması noktasında aşama kaydedilemiyor. 2 km'lik yolun bile adeta kaplumbağa hızında ilerlemesi ve hala tamamlanamaması üniversiteye gösterilen ilgiyi gözler önüne seriyor. Her yıl yüzlerce yeni öğrencinin kayıt yaptırdığı Düzce Üniversitesi'nin ulaşım gibi önemli bir sorununun hala devam etmesi hem üniversitenin hem de Düzce'nin imajını zedeliyor. Bir çok öğrencinin bu ve bunun yanında yurt sıkıntısı gibi sorunlar nedeniyle kazanmasına rağmen üniversiteye kayıt yaptırmadığı da biliniyor.

SORUNLARLA BOĞUŞULAN BİR YIL OLMASIN

“Değer Üreten Üniversite” sloganıyla 7 yıldır binlerce öğrenciyi mezun eden ve başarılarıyla Türkiye'nin sayılı üniversiteleri arasında yerini alan Düzce Üniversitesi için artık adımların daha hızlı atılması beklenirken bu eğitim yılının da öğrencilerin sorunlarla boğuştuğu bir yıl olmaması umut ediliyor...

 

Haber: M. YILMAZ