Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen halk oyunları yarışmasının organizasyon bozukluğu nedeniyle gerektiği gibi yapılmadığını iddia eden Türk Eğitim Sen İl Başkanı Osman Çakmak, duyurusu geç yapılan yarışmaya bu yüzden katılının da az olduğunu savundu.
Çakmak, “Bugün ilimizde ilköğretimler ve liseler arası halk oyunları yarışması yapıldı. Öncelikle yarışmaya katılan okulların yöneticilerine, emek veren öğretmenlerimize, ter döken sevgili öğrencilerimize teşekkür ve tebriklerimi sunuyorum. Yarışmaya katılımın duyurusu 6 gün önce yapıldığı için maalesef katılım son derece düşüktü. 3 okulumuz 4 ekiple katıldı. Biz Düzce gibi bir ilde bu yarışmanın önceki yıllarda olduğu gibi onlarca ekiple yapılmasını beklerdik. “ dedi.
Yarışmayı protokolün de izlemediğini belirten Çakmak, yarışmanın basına da haber verilmediğini ifade etti.
Çakmak, “ Ayrıca yarışmayı izlemek için gerek Valilikten gerek Milli Eğitim Müdürlüğünden gerek diğer kurumlardan protokolde bir kişi bile yoktu. Organizasyondan sorumlu olmasına rağmen Gençlik Spor İl Müdürü de maalesef programa katılmamıştır. Basınımız da yarışmadan haberdar edilmemiştir. Okullarımızda bu yarışmaya yıl boyunca hazırlanan, emek veren, ter döken öğrencilerimiz ve çalıştıran öğretmenleri olduğu hiç düşünülmüş müdür? Organizasyon eksikliğinden dolayı bir çok okulun yarışmaya katılamamasının yaşattığı hayal kırıklığının vebali sorumluluk makamındaki kişilere aittir. Halkoyunlarımız eşşiz kültürümüzün vazgeçilmez bir öğesidir. Bu gerçekten hareketle böyle önemli bir organizasyonun titiz bir çalışmayla, ilgili tüm kurumların işbirliği ve eşgüdümüyle yapılmalıydı.” İfadelerini kullandı.
Çakmak, yetkili ve sorumlu makamların konuyla ilgili kamuoyunu ivedilikle aydınlatmasını beklediklerin kaydetti.

Haber: H. İŞCAN