Türk Eğitim-Sen, müdür atamalarının peşini bırakmıyor. Sık sık yaptığı basın açıklamalarında liyakatli kişilerin göreve getirilmesi gerektiği çağrısı yapan ve MEMURSEN onun bağlı bulunduğu sendikalardan biri olan Eğitim Bir Sen’in atamalara müdahil olduğu iddiasında bulunan Türk Eğitim-Sen Düzce Şube Başkanı Osman Çakmak, bugün bir kez daha basının karşısındaydı. Mülakata giren 322 kişinin mülakat puanlarını en yüksekten küçüğe sıralanmış halini kamuoyu ile paylaşan Çakmak, komisyonların oluşum sürecine dair yine iddiaları vardı.


Çakmak, “Bu komisyonlarda en çok okul müdürü görevlendirmesi yapılacak Temel Eğitimden ve Orta Öğretimden sorumlu şube müdürlerine görev verilmezken geçtiğimiz aylarda bir sendikanın referansları ile atanmış ve aynı sendikanın da üyesi olan şube müdürlerine ve ilçe milli eğitim müdürlerine görev verilmiştir.” dedi.


“Mülakat sonuçlarını en yüksek puan alan kişiden düşüğe doğru sıraladığımızda akıl ve vicdan sahibi insanların kabul edemeyeceği bir manzara ile karşılaştık.” Diyen Çakmak, sert bir ifade ile “bu mülakata adil demek adiliktir.” dedi.


MÜLAKATA ADİL DEMEK ADİLİK!


Çakmak “En yüksek puan alan ilk elli kişiden 49’u Eğitim Bir-Sen üyesi iken 1’i Türk Eğitim-Sen üyesi. İlk yüz kişiden 93’ü Eğitim Bir-Sen üyesi iken üç kişi Türk Eğitim-Sen üyesi. İlk yüz elli kişiden 129’u Eğitim Bir-Sen üyesi iken sadece 9’u Türk Eğitim-Sen üyesi. 119 okul müdürünün atamasının yapılacağını düşündüğümüzde geri kalanının bir önemi yok zaten. Sözün özü bu mülakata adil demek adiliktir, insan aklıyla alay etmektir. Mülakat komisyonlarında görev alan kişiler anayasanın eşitlik ilkesine ve mesleki prensiplere bağlı kalmak yerine açık bir şekilde bir sendikanın emrinde hareket etmişlerdir.” ifadesini verdi.


BU REZİLLİĞİ VALİLİĞE İLETECEĞİZ!


Kamuoyu ile paylaştıkları gerçeklerim yasanın uygulanmasında anayasanın eşitlik ilkesinin açık bir şekilde çiğnendiğini ifade eden Çakmak, yasanın yok hükmünde sayılması gerektiğini savundu. Çakmak, Türk Eğitim-Sen olarak bu mülakatların iptal edilmesi için her türlü hukuki mücadeleyi vereceklerini söyledi ve Valilik makamına bu konuyu ileteceklerini belirtti.


Çakmak, “ Valilik Makamına kamuoyu ile paylaştığımız bu rezilliği, bu gerçekleri ileteceğiz. Sayın Valimiz bu kayırmaları onaylamıyorsa verdiğimiz bilgilerin doğruluğunu Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından teyit etmeli ve bu mülakatların iptal edilmesi için gerekli adımları atmalıdır. Son olarak belirtmek isteriz ki “Sendikacılık hakkı tutup kaldırmaktır.” Sendikacılık menfaatlenmek değil haksızlığa karşı mücadele etmektir. Türk Eğitim-Sen olarak Haksızlığa karşı mücadelemiz yılmadan devam edecektir.” şeklinde sözlerini tamamladı.

 

HABER: S. KAŞKIR