Bu yıldan itibaren OKS’nin yerine uygulanacak olan Seviye Belirlime Sınavı’na hazırlık niteliğinde olan ve düzce de her ayın ilk cumartesi günü yapılması kararlaştırılan deneme sınavlarının yeni halkası, kış koşullarının etkilerine rağmen oldukça yüksek bir katılım ile yapıldı.

İlköğretim 4, 5, 6, 7 ve 8’inci sınıflarının katıldığı, bugün saat 10.00’da başlayan sınavda öğrencilere okuduğu sınıflara göre farklı sayıda soru sorulurken, cevap süreleri de buna bağlı olarak ayrı ayrı tespit edildi. İlköğretim 4, 5 ve 6’ncı sınıflara toplam yüz soru yöneltilirken, soruları cevaplamak için tanınan süre yüz dakika oldu. Yedinci sınıflara 90 soruyu cevaplamak için 110 dakika, sekizinci sınıflara ise 100 soruyu yanıtlamak için 120 dakika süre tanındı. Sınavdan çıkan öğrenciler genelde sınavın iyi geçtiğini belirttiler.

Sınavda, müfredatın henüz ulaşılamayan bölümlerinden sorular sorulduğu, bazı soruların da yanlış olduğu değerlendirmeleri de yapılırken, okulların valiliğin talimatı doğrultusunda yarış içinde olmasına rağmen soruların güvenle okula ulaştırılmasında ve cevap formlarının sağlıklı bir şekilde geri dönüşümünde sıkıntıların sürdüğü, ancak bu alanda da bazı yenilikler yapıldığı öğrenildi. Daha önceki sınavda öğretmenlerin kitapçıkların açılıp kapatılabilen paketler halinde verildiği, valiliğin bu sefer yaptığı düzenleme ile açıldıktan sonra tekrar kullanılamayacak paketler hazırladığı da gelen bilgiler arasında...

Veliler başarı seviyelerini artırmak için dershaneye verdikleri öğrencilerin hafta sonu sınava alınmasının dershanelere ödedikleri paranın boşa gittiğini, dershaneler her ay bir ders gününün sınavlar nedeniyle kaybolduğunu, bunun da yıl boyunca bir aylık bir kayba neden olduğunu söyleyerek uygulamadan şikayet ediyor.