Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Bu Bizim Eserimiz” proje sergisi Düzce Valisi Bülent Kılınç ve İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer’in katılımıyla Anadolu Öğretmen Lisesinde açıldı.

 

Türkiye çapında ikinci, il düzeyinde ise en yüksek katılımlı proje sergisi olma özelliği taşıyan etkinlikte ilköğretim ile lise öğrencileri tarafından matematik, fen bilgisi, kimya, biyoloji, sosyal bilimler alanında hazırlanan toplam 192 proje sergilendi.

 

Proje yarışmasında ilk üçe giren öğrencilere Düzce Valisi Bülent Kılınç ve İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Sezer tarafından başarı belgeleri verildi.

 

Sıvı deterjan yapımından denklemlerin mucize çözümüne kadar farklı branşlarda hazırlanan ve sergilenen projeler katılımcılardan büyük ilgi görürken, öğrencilerin emek verdikleri projelerini anlatırken aşırı heyecanlı oldukları gözlendi.

 

Bu arada uluslar arası proje yarışmalarında derece alan Hacıkadirler ilköğretim okulu ve Özel Öncü Fen ve Anadolu Lisesi öğrencilerinin de katıldığı sergide, bir yetkilinin sadece Hacı kadirler İlköğretim okulu öğrencilerini sahneye çağırarak tebrik etmesi buna karşılık, bir Türkiye üçüncülüğü ve iki Olimpiyat birinciliği olan bir okula sırf özel okul olduğu için sahneye çağrılıp onurlandırılmaması dikkatlerden kaçmadı.