Düzce İl Emniyet Müdürlüğü'nün isteği ile Emniyet Genel Müdürlüğü Eğitim Araçları Daire Başkanlığı tarafından emniyet kemeri simülasyon aracı bugün Düzce'ye gönderildi.
 
Anıt Meydana konuşladırılan ve Düzce'de iki gün kalacak olan simülasyon aravına vatandaşların ilgisi de büyüktü. Sabah saatlerinde halkın bilinçledirilmesi için hizmete giren araç, akşama kadar hiç boş kalmadı.
 
5 kilometre hızla giden bir aracın yoldan çıkarak takla atması sonucu araç içerisinde bulunanların emniyet kemeri takılı iken yaşadıkları ve emniyet kemeri takılı olmadan meydana gelebilecek olumsuzluklar uygulamalı olarak anlatıldı. Bu sayede sürücüler kaza anında emniyet kemeri takmasının önemini yaşayarak görmüş oldu.
 
Ekibimiz de simülasyon aracının içerisineydi. Emniyet kemeri takmayan sürücüler tutunmaya yer ararken hafifte olsa yaralandılar.
 
Emniyet kemeri takılmasının ardından araç tekrar ters dönmeye başldı ancak bu kez hiç bir olumsuzluk yaşanmadı. Kimileri vardı ki, ön kapıdan binip arka kapıdan indi. Yaşanabilecek olumsuzlukla karşı 112 Acil Servis ekipleri de Anıt meydanında hazır bekledi.

Simülasyon aracıyla ilgili detaylı bilgiyi ise Trafik Tescil ve Denetleme Şube Müdürü Zekeriya Baran verdi.

Haber; Ş. ÇAKIR