Her eğitim öğretim yılı öncesi gündeme gelen yanlış adres bildirimi konusunda bu kez iş sıkı tutuluyor. Emniyet ve nüfus müdürlüğü yanlış adres avında! Düzce'de velilerin marka okul olarak tabir edilen İsmet paşa, Namık kemal, Mustafa kemal İlkokullarına kayıt ettirmek için sanal adres değişikliği yapması belli okullara yığılmalara sebep olurken bu yıl yanlış adresten kayıt yaptıran veliler yandı.

Çocuklarını daha kaliteli okullara kayıt ettirebilmek için sanal olarak adres kaydını değiştiren veliler Nüfus Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü'nün sıkı takibine alındı. Yeni eğitim ve öğretim dönemi başlarken, yanlış adresten okullara kayıt yaptıran veliler için cezai işlem uygulanacak.

Birçok veli çocuklarını istedikleri okula kayıt ettirebilmek için yaz döneminde adres değişikliği yaparken, nüfus müdürlüklerine giderek adres değişikliğini beyan ettirdi. Emniyet güçleri tarafından soruşturma kapsamında kontrol edildiğinde adreste oturmadığı tespit edilen çok sayıda veliye, yanlış beyan vermekten dolayı 842 TL ceza işlemi uygulanıp, adresten de kaydı düşürüldü. Bu uygulamayı bilmeyen ya da kontrolden haberi olmayan veliler, son kontrolleri yapan okul idareleri tarafından da kayıtları gerçekleştirilemedi.

 

Haber: S. KAŞKIR