13 yıldır prefabrik okullarından kurtarılamayan Düzce’de eğitime verilen önem ve eğitimde başarısız olmanın nedenlerinden biri daha bugün gözler önüne serildi.

Bakımsızlıktan perişan hale gelen Necmi Hoşver ilköğretim okulu, 3 aylık tatilin ardından ve okulların açılmasının üzerinden bir aydan fazla süre geçmesine rağmen ancak onarılmaya başlandı. Çocuklar, adeta yıkılmaya yüz tutmuş bir prefabrik binada eğitim görmeye mecbur bırakılırken, 3 aylık yaz tatili geçmesine rağmen okulda hiç bakım ve onarım yapılmadı. Eğitimin başlamasının üzerinden neredeyse bir ay geçti, yetkililerin ancak aklı başına geldi ve okulun akan çatısı bugün onarılmaya başladı. Ancak, her tarafı yıkılmaya başlamış okulda bu onarımın ne kadar etkili olacağı ve böyle bir yapıda çocukların ne derece sağlıklı şekilde eğitim alacağı ise ayrı bir tartışma konusu.

Geçtiğimiz Cuma günü Öncü Tv ekranlarında yayınlanan Platform programına katılan Çay Mahallesi Muhtarı Hüseyin mali bu soruna parmak basmış ve, “Necmi Hoşver okulunun hali içler acısı. Çocuklara acıyorum. Alt tarafı bir okul ama yapılamadı. Yazık bu çağda hoş değil.” Diyerek tepkisini dile getirmişti.

HABER:H.İŞCAN