Türk Eğitim-Sen Düzce Şube Başkanı Osman Çakmak, Düzce'de Milli Eğitime bağlı çok katlı okul, pansiyon ve öğretmenevi binalarının “2007 Deprem Yönetmeliği” açısından durumlarının incelenmesi için İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün talebi üzerine İl Özel İdaresi tarafından bir çalışma yapıldığını bu konunun Türk Eğitim-Sen tarafından da takipçisi olduklarını hatırlattı.

 

 Aciliyet gerektirmekte!

 

Yapılan bu çalışmanın yaklaşık yüzde 70’nin tamamlandığı ifade eden Çakmak, “ incelenen okulların büyük bir çoğunluğunun “güçlendirme” istediği görülmektedir. Hatta bu okullardan kimilerinin durumu aciliyet arzetmektedir. Düzce ili deprem bölgesindedir ve etrafında “Elmalık Fay Hattı” gibi birçok kırılmamış fay vardır. Güçlendirme isteyen bu okullarımızda binlerce öğrencimizin eğitim gördüğü düşünüldüğünde bu konunun geciktirilmemesi gerektiği çok açıktır. “dedi.

 

 Bürokratik engellere takılıyor!

 

Çakmak, çalışmanın bir çok okul için tamamlanmış olmasına karşın çok kolay aşılabilecek bürokratik engellere takılıp güçlendirmeler için adım atılmadığını öne sürerek “Buradan konu ile ilgili tüm yetkililere sesleniyor ve bu konuda yapılacak ihmalin vebalinin büyük olacağının vurgulamak istiyoruz. Bu konuda atılacak adımlar ivedilikle atılmalıdır. İl Milli Eğitim Müdürlüğünü, eğitime olumlu katkılar sunmaktan uzak gereksiz konularla uğraşmak yerine hayati öneme haiz okul binalarının güçlendirilmesi husunda gecikmeden adım atmaya davet ediyoruz. “ifadelerini kullandı.

Haber; S. KAŞKIR