Yazı metni

 

14-21 Mayıs tarihleri arasında yapılacak olan Dünya Kültürleri ve Gençlerin Büyük Anadolu Buluşması’na Düzce’yi temsilen Öncü Koleji’nde öğrenim gören Mustafa İlhan Karakaya gidecek

 

Dünya Kültürleri ve Gençlerin Büyük Anadolu Buluşmasına ülkemizin 81 ili gençlik merkezleri ve 100 ülkeden sosyal ve kültürel aktivitelerle uğraşan gençlik grupları davet edilmiş olup, şuana kadar 65 farklı ülkeden katılım gerçekleşiyor.  Tanıtımların gerçekleşmesi amacıyla 150 stant ve Kırgızistan’da özel olarak getirilecek 8 adet otağ çadırı kurulacak.

 

Ülkemiz gençliğinin ve dünya gençliği ile sosyal, kültürel, sanatsal olarak kaynaşmasını sağlayacak olan bu proje, Ankara Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü yanındaki Kore Parki Paraşüt Meydanı çevresinde oluşacak ve Büyük Buluşma Meydanı adı verilecek olan Gençlik Köyü’nde gerçekleşecek. 10.000 metrekaresi kapalı alan olmak üzere yaklaşık 25.000 metrekare alan oluşturulacak Büyük Buluşma Meydanı’nda gençler, kurulacak stantlar da geldikleri illeri ve ülkeleri tanıtacakları gibi resim, fotoğraf, heykel ve Türk Halk dansları çalışmalarına katılacak.