Bu yıl son kez düzenlenen Orta öğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme sınavı sonuçları 11 Temmuz Cuma günü açıklanacak.

Sınav Sonuçları Milli Eğitim Bakanlığının “http://meb.gov.tr” internet adresinden de aynı anda duyurulacak.

OKS sonuçlarına göre, 2008- 2009 öğretim yılı için resmi ve özel fen liselerine, sosyal bilimler liselerine, Anadolu liselerine, Anadolu teknik liselerine, Anadolu Öğretmen liselerine, Anadolu imam hatip liselerine, Sağlık meslek liselerine, ve Tarım meslek liselerine öğrenci yerleştirilecek.

OKS- Türkçe Matematik ve OKS- Matematik Fen puan türlerinin herhangi birinden 160 ve üzeri puan alan adaylar tercihte bulunabilecek.

Fen liselerine ve Anadolu Sağlık Meslek Liselerine OKS- Matematik Fen puanıyla diğer okullara ise OKS- Türkçe Matematik puanı ile yerleştirme yapılacak.

Yerleştirme, adayların puanları ile tercihleri dikkate alınarak, kontenjanlara göre yapılacak. Tercih işlemleri, Milli Eğitim Bakanlığının”http://oges.meb.gov.tr” veya “www.meb.gov.tr” adresli sitesinden yapılabilecek. Tercihler, veliler tarafından bireysel ya da ilgili okul müdürlükleri aracılığıyla 11- 18 Temmuz arasında gerçekleştirilecek.

Sınav sonucuna göre tercih yapacak her aday, okul aile birliğine 5YTL ödeyecek. Tercih sonuçları 25 Temmuzda açıklanacak.